Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé zboží

Platnost od 4.12. do 17.12.


Čerstvé zboží - strana 16










     

Čerstvé zboží - strana 16

Foie gras s hruškou a mustardou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Cena za jednu porci** : 700 g 300 g 1000 g 50 g 0,5 g 30 g 587,30 Kč 79,96 Kč 13,50 Kč 46,35 Kč 0,17 Kč 0,33 Kč 250 g 100 g 100 g 4,47 Kč 2,23 Kč 500 g 150 g 150 g 50 g 0,5 g 0,25 g 40 g 1 g 8,95 Kč 3,35 Kč 400 g 50 g 77,44 Kč 5,92 Kč 30 g 0,5 g 3,90 Kč 0,08 Kč 5,99 Kč 0,19 Kč 0,12 Kč 1,04 Kč 0,01 Kč Předpříprava: Marinování: Příprava: 84,13 Kč Pracovní postup: Obtížnost: 2h 12 h 1h • Příprava masa: Játra foie gras nejdříve na 2 hodiny namočíme do mléka. Poté je vyjmeme na pečicí papír, seřízneme na povrchu a špičkou nože a rukou z nich odstraníme blány, osolíme a pepřem necháme lehce zatuhnout. Zatuhlé pak nakrájíme na kusy cca 2 × 2 cm a zalijeme portským vínem, koňakem, necháme nejméně 12 hodin marinovat. Marinovaná játra vyjmeme, necháme částečně okapat a pečlivě je napěchujeme do připravené formy, kterou si vyložíme pečicím papírem. Zbylou marinádu nalijeme na povrch. Formu vložíme do trouby předem vyhřáté na 280 °C a pečeme asi 7 minut. Pak terinu vyjmeme, odebereme vypečený tuk, opět terinu vmáčkneme do formy a necháme ztuhnout. Po vychladnutí terinu vyjmeme z formy a krájíme na porce. Při krájení nůž namáčíme do horké vody, abychom měli hezky hladký řez. • Příprava chipsu: Omytou hrušku nakrájíme na tenké plátky, ty asi 1 minutu povaříme v cukrovém rozvaru, který jsme si připravili z cukru a vody. Pak chipsy osušíme, položíme na silikonový plát, pocukrujeme moučkovým cukrem a pečeme na 150 °C přibližně 9–12 minut. Chips tak neztratí svoji barvu. Upečený chips necháme zchladnout a použijeme při servírování. • Příprava marinované hrušky: Omytou hrušku rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme ji na výseče. Z cukru, vody, bílého vína, koření a citronové šťávy si svaříme ochucený sirup, do něhož vložíme hrušky a necháme je asi půl hodiny marinovat. • Příprava medové hořčice: Hrubozrnnou hořčici v misce smícháme s medem. Konzistence je hustě tekoucí. • Servírování: Na chladný talíř dáme porci teriny, doplníme ji naaranžovanou medovou hořčicí, marinovanou hruškou, hruškovým chipsem, snítkou shiso a lístkem salátu frissé. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Y. O. = Year old (angl.), stáří v letech při lahvování. Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 1. Játra foie gras jsou velmi lahodná, mohou se konzumovat marinovaná i bez tepelné úpravy. 2. Marinovaná játra můžeme použít i na aperitivky nebo finger food. 3. Husí i kachní játra jsou výborná grilovaná. Musíme mít však velmi dobře nahřátý gril a játra necháme pouze rychle zkaramelizovat. Při nízké teplotě se nám rozpustí, protože obsahují samý tuk. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Royal Oporto 00 839, 964,85* 14 cF1326.indd 14 Husí játra foie gras původ: Maďarsko vakuově baleno cena za 1 kg 90 199, 241,88* Tawny, Ruby, White, Pink původ: Portugalsko bal.: 750 ml cena za 750 ml od další akční ceny také na: Royal Oporto 10 Y. O.** a 20 Y. O.**, bal.: 750 ml Hrušky zelené 90 17, 20,59* vel.: příčný průměr 65+ mm bal.: karton cca 12 kg cena za 1 kg 20.11.13 15:05 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Husí játra foie gras chlazená Portské víno Mléko Koňak Horeca Select Pepř černý, celý Sůl mořská Hruškový chips: Hruška čerstvá Aro Cukr krupice Voda Marinovaná hruška: Hruška čerstvá Aro Cukr krupice Voda Bílé víno suché Horeca Select Skořice celá Horeca Select Hřebíček Citron na šťávu Sůl kamenná Medová hořčice: Hrubozrnná hořčice Francie Med Doplňky: Frissé bělené Shiso červené ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky