Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé zboží

Platnost od 4.12. do 17.12.


Čerstvé zboží - strana 17










     

Čerstvé zboží - strana 17

Pečený halibut s restovanou zeleninou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Halibut filet chlazený Máslo 82 % Olivový olej Extra virgine Sůl Fleur de Sel Zelenina: Horeca Select Mrkev praná Celer bulvový Dýně muškátová Cuketa Bílá cibule Olivový olej Extra virgine Aro Cukr krupice Sůl kamenná Estragonové máslo: Máslo 82 % Horeca Select Estragon čerstvý 1300 g 50 g 50 g 1g 453,70 Kč 6,58 Kč 5,99 Kč 0,50 Kč 300 g 300 g 500 g 300 g 200 g 50 g 5g 1g 2,97 Kč 5,07 Kč 23,66 Kč 10,77 Kč 3,98 Kč 5,99 Kč 0,11 Kč 0,01 Kč 50 g 10 g 6,58 Kč 5,97 Kč Cena za jednu porci** : 53,19 Kč Obtížnost: 30 min • Příprava masa: Chlazený filet nakrájíme na porce, přeložíme je na plato vyložené kuchyňským papírem a necháme je odložené na pracovní desce. Neukládáme je do chladničky, aby maso nebylo přechlazené. Halibuta opékáme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Opékáme tu stranu, kde byla kůže. Kůrka je opečená do křupava, maso nesmí být propečené. Máme-li maso takřka hotové, zmírníme intenzitu tepla, přidáme máslo, které osolíme. Lžicí přeléváme opečené maso ochuceným máslem. Při servírování solíme solí Fleur de Sel. • Příprava zeleniny: Očištěnou zeleninu nakrájíme na pravidelné, dlouhé nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné výseče. Na olivovém oleji si v pánvi postupně orestujeme zeleninu. Postupujeme od nejtvrdší k nejměkčí. V praxi nejdříve restujeme mrkev, jako poslední přidáváme cuketu. V průběhu restování zeleninu ochutíme solí a cukrem. Tím zvýrazníme chuť a vůni restované zeleniny. Zeleninu restujeme „na skus“. V druhé pánvi si na másle zpěníme lístky estragonu, kterým v závěru tepelné úpravy zjemníme orestovanou zeleninu. • Servírování: Na střed talíře naaranžujeme nudličky orestované zeleniny, na které položíme porci opečeného halibuta, opečenou kůrčičkou navrch. Porci můžeme přelít i částí estragonového másla. Tipy kuchaře: 1. Dle sezóny můžete obměňovat druhy zeleniny. Vždy musí být tepelně upravená „na skus“. 2. Pravidelné krájení zeleniny vám zvýší estetiku pokrmu. 3. Zeleninu si vždy nakrájíme ostrým nožem, nestrouháme. Můžeme použít nástavec na univerzální stroj, který nám zeleninu nakrouhá na nudličky. 4. Rybu při opékání nesmíme vysušit, proto opékání musíme věnovat velkou pozornost. Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO Halibut grónský filet 349,00401,35* cF1326.indd 15 lat.: Reinhardtius hippoglossoides vel.: 300–600 g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg Dýně muškátová 89,90103,39* původ: Španělsko hmotnost: 1900+ g/ks bal.: 1 ks cena za 1 ks 17,9020,59* Estragon bal.: vanička 30 g cena za 30 g archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 20.11.13 12:45