Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Zlaté vánoce

Platnost od 5.12. do 11.12.


Zlaté vánoce - strana 10










     

Zlaté vánoce - strana 10

RECEPTY Nebojte se o Vánocích zkusit i něco jiného! „Kapustnišctaě“jinak je Potřebujeme: • 250 g kysaného zelí • 500 g brambor • uzenou klobásu nebo uzené maso • 4 dl kysané smetany • 40 g hladké mouky • 1 lžíci mleté červené sladké papriky • 60 g másla • 2 žloutky • kmín • trochu mléka • sůl Postup: Syrové oškrábané brambory nakrájíme na  kostky a  dáme vařit do vody se solí a kmínem. Když se trochu povaří, přidáme nadrobno nakrájené kysané zelí, také klobásu nakrájenou na kolečka – nebo nakrájené uzené maso – a vše uvaříme doměkka. Přilijeme kysanou smetanu rozmíchanou s moukou, povaříme a pak vmícháme mletou červenou papriku rozetřenou s  máslem a  žloutky rozmíchanými v trošce mléka. Už dál nevaříme. Pramen a foto: Pavel Martin: Vánoční kuchařka, Nakladatelství DONA Kapr na vína ěčesneku Potřebujeme: • 2,5 kg kapra • 2 dl suchého bílého vína • 3–4 stroužky česneku • olej • mletý pepř • sůl Postup: Po těle kapra rozděleného na poloviny uděláme několik příčných zářezů, maso osolíme, opepříme a  vložíme do  pekáče vymazaného olejem. Pečeme a  poléváme roztokem z vína a rozmačkaného česneku. Pramen a foto: Pavel Martin: Vánoční kuchařka, Nakladatelství DONA u o k v i d á n u o v o n a s kašt Potřebujeme: • 1 krocana (3 kg) • játra z krocana • 750 g jedlých kaštanů • máslo podle potřeby • masový vývar • mletý černý pepř • mateřídoušku • muškátový oříšek • zelenou petrželku • sůl Postup: Máslo a játra z krocana jemně nasekáme. Kaštany nakrojíme z jedné strany a uvaříme ve vodě. Oloupeme. Vložíme do masového vývaru a uvaříme zcela doměkka. Potom je protlačíme přes síto, promícháme s nasekaným máslem a s játry z krocana. Ochutíme mletým pepřem, solí, rozemnutou mateřídouškou, nastrouhaným muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Podle potřeby zředíme masovým vývarem z vaření kaštanů. Očištěného a osoleného krocana naplníme, zašijeme a vložíme na pekáč s máslem. Upečeme doměkka. Během pečení častěji poléváme výpekem. Pramen a foto: Pavel Martin: Vánoční kuchařka, Nakladatelství DONA AMO10, APO10, AJV10, CB10 / -