Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Velké hypermarkety

Platnost od 11.12. do 17.12.


Velké hypermarkety - strana 2










     

Velké hypermarkety - strana 2

Co dokážou dobré suroviny v dobrých rukou... Štola Německé tradiční vánoční pečivo plněné sušeným ovocem, oříšky, mandlemi a marcipánem. 1 kus Suroviny na náplň 75 g rozinek sultánek, 50 g sušených brusinek, 50 ml tmavého rumu Suroviny na marcipán 50 g cukru krupice, 50 g moučkového cukru, 120 g mletých mandlí, 1/2 lžičky citronové šťávy, 1/2 lehce prošlehaného vejce Suroviny na těsto 50 g másla, 120 ml vlažného mléka, 380 g hladké mouky, 42 g čerstvého droždí, 4 g soli, 1 vejce, lehce rozšlehané, 50 g cukru krupice, 3 g mletého kardamomu, 3 g skořice, 50 g nasekaných loupaných mandlí, 50 g kandované kůry z citrusů, hladká mouka na podsypání těsta, rozehřáté máslo na potření, moučkový cukr na posypání Kniha za 399 Kč Postup na marcipán V míse smíchej cukry, mleté mandle, přidej citronovou šťávu a ½ prošlehaného vejce. Vypracuj hladké těsto, vytvaruj ho do válečku 20 cm dlouhého, zabal do potravinářské fólie a nech odležet v lednici 2 hodiny. Postup na těsto Sultánky a brusinky nasucho za stálého míchání zahřívej v rendlíku 3 až 4 minuty. Přilij rum a dej stranou. Do mísy nasyp mouku, udělej v ní důlek, vlij do něj 2/3 vlažného mléka a rozdrob droždí. Ze stran do mléka po troškách vmíchej mouku, povrch popraš moukou, nech v teplém místě 30 minut vzejít. Směs vlož do robotu, přidej zbylé mléko, máslo, sůl, vejce, cukr, kardamom, skořici a promíchej do hladkého těsta. Přidej scezené a vymačkané rozinky a brusinky, mandle a kandovanou kůru a pomalu míchej 1 minutu. Na vále vysypaném moukou nech těsto zrát 2 až 3 hodiny, než zdvojnásobí svůj objem. Vyzrálé těsto vytvaruj do oválné placky 30 × 23 cm. Uprostřed bude těsto tenčí než na okrajích. Ovál těsta otoč užší stranou k sobě. Váleček marcipánu polož doprostřed oválu a těsto přehni tak, aby se náplň do těsta uzavřela, ale aby horní strana nepřekrývala zcela základnu těsta. Těsto zatlač po krajích rukama, lehce ho utáhni a polož na plech vyložený pečicím papírem. Nech kynout 1 hodinu. Poté plech se štolou vlož do trouby rozehřáté na 200 °C a nech péct 30 minut. Ihned po upečení štolu potři rozpuštěným máslem, posyp moučkovým cukrem a nech ji vychladnout. Vařte a soutěžte o kurzy vaření od Prakulu na našem Facebooku. Tyto kvalitní suroviny potřebujete na štolu z bestselleru Romana Vaňka 25% 35% 6 ks / 1 den max. Brusinky sušené 100 g 2 22,90 16,90 Čerstvé mléko polotučné, 1,5%, 1 l 21,90 Dodavatelé: OLMA, A.S.; Moravskoslezské cukrovary a.s.; STOCK PLZEN-BOZKOV,S.R.O. 42_CR_REG_1-21.indd 2 Cukr krupice 1 kg 22,90 Božkov Tuzemský 37,5%, 0,5 l (1 l = 179,80) 139,90 89,90 Ceny na této dvoustraně platí do 17. 12. 2013. 2.12.13 19:16