Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 18.12. do 31.12.


Čerstvé potraviny - strana 16










     

Čerstvé potraviny - strana 16

Kaštanová polévka Suroviny na 10 porcí: Název položky Jedlé kaštany spařené, loupané Horeca Select Brambory, varný typ C Mléko 3 % Smetana 33 % Zeleninový vývar – vlastní výroba Máslo 82 % Sůl kamenná Cukr krupice Horeca Select Pepř bílý, mletý Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 500 g 29,95 Kč 150 g 2,09 Kč 200 g 3,30 Kč 50 g 3,50 Kč 1000 g 22,93 Kč 50 g 6,98 Kč 15 g 0,07 Kč 5g 0,11 Kč 0,2 g 0,09 Kč Cena za jednu porci** : 6,90 Kč Obtížnost: 60 min Pracovní postup: 1. Na zahušťování polévek, přípravu pyré používáme výhradně brambory varný typ C, neboť se dobře rozvářejí a tím výborně zahustí pokrm. 2. Nebojte se polévku trochu ochutit cukrem, zvýrazníte tak chuť kaštanů. Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO 59,9068,89* 14 cF1327_11-16.indd 14 Kaštany jedlé v 1 kg: 40–60 ks bal.: síť 5 kg cena za 1 kg Brambory konzumní pozdní prané 15,9018,29* varný typ: C – pyré vel.: příčný průměr 70/90 mm bal.: sáček 5 kg cena za 1 kg 69,9080,39* Smetana čerstvá 33 % bal.: 1 l cena za 1 l 4.12.13 11:45 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava polévky: Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme je do hrnce. K nim přidáme 2/3 překrájených kaštanů, ochutíme solí a zalijeme je mlékem a vývarem tak, aby byly skoro potopené. Z pečicího papíru si vystřihneme kruh o průměru hrnce s kaštany a tímto papírem je přikryjeme. Pozvolna vaříme do měkka. Jakmile jsou kaštany měkké, prolisujeme je i s bramborami a přidáme smetanu. Konzistenci upravíme zbylým vývarem a necháme vše přejít varem. Hotovou polévku ochutíme bílým pepřem a cukrem. Na závěr polévku zjemníme máslem. • Vložka do polévky: Zbylou část jedlých kaštanů vložíme na pekáč s pečicím papírem. Kaštany rozpečeme v troubě na 180 °C, aby se rozvoněly. Tyto kaštany pak krátce orestujeme na másle a horké je vkládáme při servírování do polévky.