Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online :

Platnost od 12.12. do 18.12.


 - strana 6










     

- strana 6

RECEPTY Na sváteční vlně! h ác b u o h a ě n i n la s Candát na Potřebujeme: • podkůvky z 1 středně velkého candáta • hladkou mouku • 50 g másla • 50 g slaniny • asi 100 g sušených hub, namočených alespoň hodinu před přípravou • rybí nebo masový vývar • citronovou šťávu • sůl Postup: Nasolené a  odpočaté porce candáta obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném másle. Candáta vyjmeme do  nahřáté mísy a  do  výpeku vložíme na nudličky nakrájenou slaninu a pokrájené houby. Rozdusíme a do směsi vrátíme porce candáta. Ještě asi 15 minut dusíme, v  případě potřeby trochu podlijeme vývarem. Při podávání porce pokapeme citronovou šťávou. Jako příloha se hodí bramborová kaše. Pramen a ilustrační foto: Velký rybí receptář Miloše Štěpničky, Nakladatelství DONA Potřebujeme: • 4 silné plátky z tresky • olivový olej na potření • 8 tenkých koleček citronu • sůl a pepř Na bylinkovou omáčku: • 4 lžíce olivového oleje • 1 prolisovaný stroužek česneku • 4 lžíce nakrájené petrželky • 2 lžíce nasekané máty • šťávu z 1/2 citronu Pečená treskkaovou omáčkou s bylin Postup: Plátky rybího masa opláchneme, osušíme papírovými utěrkami a  potřeme olejem. Plátky rozložíme na  kusy papíru na  pečení dostatečně velké, aby bylo možné do nich maso zabalit. Maso osolíme a  opepříme, na  každý plátek položíme 2 kolečka citronu a zabalíme ho do papíru na pečení. Pečeme v  troubě předehřáté na  200 °C 20 minut. Olivový olej, česnek, petrželku, mátu a citronovou šťávu rozmixujeme a podle chuti omáčku osolíme a  opepříme. Balíčky opatrně rozbalíme, maso s  citronem dáme na  talíře, okolo masa nakapeme bylinkovou omáčku a podáváme. Pramen a foto: Recepty na každý den – Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART Brn6, OZa6 / AMO6, APO6, AVY6, AJV6, CB6, Kla6 / -