Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Noviny Globus

Platnost od 26.12. do 31.12.


Noviny Globus - strana 7










     

Noviny Globus - strana 7

Pultový prodej „Kdo čerstvý sýr jí, pes ho nekousne, zloděj ho neokrade, aniž zestárne.“ Jde o jediné české přísloví, které se týká sýrů. Přestože Češi nejsou ve světě známi jako milovníci sýra, obliba sýrů u nás každoročně roste. Sníme jich cca 13 kg na osobu, což je téměř dvanáctkrát víc než před šedesáti lety. Sýr je lidskému zdraví prospěšný, je zdrojem vápníku, minerálů a vitamínů. Nevíte, na jaký sýr máte chuť? Oddělení pultových lahůdek Vám nabízí více než 160 sýrů z 15 zemí světa. Naleznete u nás sýry z kravského, kozího i ovčího mléka, sýry s modrou i bílou plísní, s mytou kůrou, ochucené bylinkami, s ovocem... Přijďte si k nám vybrat ten svůj sýr. Koliba 35% t. v s. 19, je polotvrdý, nezrající pařený uzený sýr, vyrobený z kravského mléka, má jemnou, kyseloslanou lahodnou chuť 100 g Regina Blue plísňový 65% polotvrdý sýr oranžové barvy, nasládlé chuti, dobře se taví, ideální do zapékaných jídel, vhodné červené víno 100 g Leerdammer Caractere 48% t. v s. Leerdammer Delacreme 50% t. v s. 23, 90 32,90 přírodní polotvrdý sýr holandského typu s tvorbou ok. Caractere je vyzrálejší než Original a vyniká tak i výraznější chutí. Do Delacremu byla přidána smetana, proto má sýr měkkou strukturu a plnější chuť. 100 g 34, sýr s modrou plísní, vyniká krémovou konzistencí, snadno se rozpouští, vhodné výrazné červené víno 100 g Cheddar Serious mild red 48% 90 Sýry na vaši silvestrovskou tabuli. 90 43,90 Ementál Boryna 30 % t. v s. polotvrdý sýr ementálského typu lahodné chuti. Vyznačuje se unikátním složení vitaminů a stopových prvků bílkovin a vysokým obsahem vápníku. Vhodný do sýrových mís, k pečivu nebo ovoci, doporučujeme k němu bílé víno svěžího buketu. 100 g 21, 90 29,90 Slaný koláč s dýní a cheddarem Ingredience: olivový olej, 4 velké žluté cibule nakrájené na kolečka, 1 máslová dýně, 2 dcl čerstvého pomerančového džusu, 2 lžičky jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu, ½ lžičky soli, 150 g strouhaného cheddaru, listové těsto. Postup: Na pánev nalejeme olej, na kterém pomalu smažíme kolečka cibule, až získají zlatavou barvu. Dýni nakrájíme na malé kostky a spaříme vařící vodou. Cibuli dáme do velké mísy, kam přidáme dýni, pomerančový džus, rozmarýn a sůl. Zamícháme a přidáme cheddar. Listové těsto rozválíme a okraje přehneme, aby vznikla 3 cm široká krusta. Do středu dáme směs a pečeme v troubě, dokud dýně nezměkne. Můžeme vytvořit jeden velký koláč nebo několik menších koláčků. 19, 90 Président Brie s ořechy 60% t. v s. 17,90 Bleu D‘Auvergne 50 % t. v s. 24,90 sýr s krémovou konzistencí, pružným těstem slámově žluté barvy, vyrábí se z pasterovaného kravského mléka, zraje minimálně 4 týdny, doporučujeme k červenému vínu 100 g měkký zrající sýr s modrou plísní, vhodný do salátu i omáček, ochranná známka původu AOC 100 g 29,90 Innperle 30 % t. v s. různé druhy německý poloměkký sýr vyrobený z kravského mléka, mléčná chuť byla obohacena o středomořské bylinky, chilli nebo medvědí česnek 100 g Jadel 37% t. v s. 27,90 36,90 16,90 bílý pletený pařený sýr, vyrobený z kravského mléka, hodí se do studené kuchyně, doporučujeme k suchému bílemu vínu 100 g 9