Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 3.1. do 14.1.


Čerstvé potraviny - strana 16










     

Čerstvé potraviny - strana 16

Gulášová polévka Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Hovězí maso přední 500 g 72,45 Kč Horeca Select Cibule žlutá 200 g 3,38 Kč Horeca Select Sádlo škvařené 100 g 4,05 Kč Mouka hladká 150 g 1,58 Kč Horeca Select Paprika mletá 30 g 11,27 Kč Vývar z hovězích kostí – vlastní výroba 1200 g 152,62 Kč Kmín 0,5 g 0,10 Kč Horeca Select Pepř černý mletý 0,1 g 0,03 Kč Česnek 30 g 1,68 Kč Sůl 20 g 0,09 Kč Horeca Select Majoránka čerstvá 10 g 8,63 Kč Horeca Select Brambory varný typ B 750 g 10,43 Kč Máslo 82 % 100 g 14,76 Kč Název položky Cena za jednu porci** : 28,11 Kč Obtížnost: 45 min Pracovní postup: 1. Papriku restujeme společně s masem, pozvolna, aby se nespálila. 2. Bylinky vkládáme do polévek těsně před dokončením, chuť a vůně jsou intenzivnější. Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO Hovězí přední bez kosti 144,90166,64* 14 cF1402.indd 14 kuchyňská úprava původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře bal.: cca 1 kg cena za 1 kg Paprika sladká 179,00205,85* mletá bal.: 500 g cena za 500 g Cibule kuchyňská žlutá „Grano“ 16,9019,44* vel.: příčný průměr 80+ mm původ: Španělsko bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 16.12.13 15:00 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava polévky: Cibuli nakrájíme akrájíme najemno a na sádle restujeme do tmavě t zlatavé barvy. Maso, nakrájené na kostičky, vložíme do základu a orestujeme společně s cibulí. Na orestované maso nasypeme papriku, krátce orestujeme a vše zalijeme předem připraveným vývarem z kostí. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme. Z mouky a másla si připravíme zásmažku, zahustíme polévku a prováříme asi 15 minut. Brambory nakrájíme na kostky a vaříme v polévce. Ke konci varu přidáme maso. Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným česnekem a čerstvou majoránkou. • Servírování: Hotovou polévku servírujeme v nahřátém talíři, přidáme nasekanou petrželovou nať.