Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 3.1. do 14.1.


Čerstvé potraviny - strana 17










     

Čerstvé potraviny - strana 17

Kanec na víně s karlovarským knedlíkem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 1500 g 150 g 40 g 298,50 Kč 10,05 Kč 0,18 Kč 150 g 100 g 150 g 150 g 80 g 100 g 50 g 800 g 150 g 1g 1g 1g 50 g 150 g 50 g 75 g 10,05 Kč 3,09 Kč 2,09 Kč 1,49 Kč 1,59 Kč 1,69 Kč 1,12 Kč 1000 g 400 g 200 g 110 g 20 g 100 g 1g 30,23 Kč 5,40 Kč 8,10 Kč 1,01 Kč 0,09 Kč 11,18 Kč 1,17 Kč Cena za jednu porci** : 4,48 Kč 1,24 Kč 0,41 Kč 0,31 Kč 1,11 Kč 15,58 Kč 7,38 Kč 0,79 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 41,83 Kč Tipy kuchaře: 1. Opéká-li se nám zeleninový základ nepravidelně, lehce jej zastříkneme vodou, odvaříme, tím se nám sjednotí barva. 2. Správně připravená jíška je napěněná, prorestovaná, můžeme ji připravovat i v troubě. 3. Dobře provařená omáčka je na povrchu lesklá, nemění konzistenci. 3h • Příprava masa: Kančí kýtu nakrájíme po vlákně na díly tak, aby průměr válečku byl 6–8 cm. Maso odblaníme a pravidelně protkneme slaninou. Každý váleček osolíme a zdrezírujeme potravinářským provázkem, abychom po tepelné úpravě krájeli pravidelné porce. • Příprava omáčky: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Celé koření uzavřeme do speciálního cedníku, abychom je následně snadno vyjmuli z omáčky. Svázané maso opečeme v kastrolu ze všech stran na malém množství tuku, poté ho vyjmeme, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky s částí oleje, slaninu vytavíme a vložíme na ni nakrájenou zeleninu. Pozvolna ji za občasného míchání restujeme do lehce hnědé barvy. Pak přidáme cibuli a pokračujeme v restování. Jakmile má základ zlatohnědou barvu, přidáme rajčatový protlak, cukr, snížíme příkon tepla a pozvolna orestujeme protlak. Orestovaný protlak ztratí svoji nakyslou chuť a zvýrazní barvu. Poté základ zalijeme vývarem a částí červeného vína. Opečené maso vložíme do gastronádoby, zalijeme základem, ochutíme solí, přiklopíme poklicí a pečeme, dusíme na 170 °C doměkka. Měkké maso a cedník s kořením vyjmeme, základ zahustíme připravenou máslovou jíškou, rozšleháme a prováříme asi 15 minut, dokud není mouka provařená. Provařenou omáčku propasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme a krátce povaříme. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a zbývajícím vínem. • Příprava knedlíků: Žemle si nakrájíme na kostičky. Vejce si oddělíme na žloutky a bílky. Do žloutků přidáme trochu mléka a přisypeme hrubou mouku, sůl, nasekanou petržel, muškátový květ a za stálého míchání metlou vypracujeme hladké těstíčko, které smícháme s vyšlehanými bílky. Tuto hmotu promícháme s kostičkami žemlí. Tvarujeme buď klasický váleček, nebo libovolné tvary knedlíků. • Vaření knedlíků: Karlovarský knedlík se dříve vařil klasicky v ubrousku a na páře. Dnes se používá kuchyňská fólie, do které knedlík zabalíme a na koncích uděláme uzel. Případně ještě můžeme zabalit do alobalu. Následně vaříme. Knedlík o průměru cca 5 cm se vaří cca 28 minut na páře v konvektomatu při 99 °C. Po uvaření necháme knedlík vychladnout ve fólii a porcujeme jej dle potřeby. • Servírování: Na levou stranu nahřátého talíře položíme karlovarské knedlíky, k pravé straně nalijeme omáčku, do které naaranžujeme plátky masa. Pokrm doplníme lístky hladkolisté petržele. MRAŽENÉ Divočák kýta bez kosti 00 199, 228,85* cF1402.indd 15 původ: Česká republika – lovená zvěř vakuově baleno cena za 1 kg 90 77, 94,26* Vinařství Naturvini Cabernet Sauvignon bal.: 750 ml cena za 750 ml 82,0094,30* Bobkový list celý bal.: 70 g cena za 70 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Kančí kýta Slanina bez kůže Sůl Omáčka: Slanina bez kůže Olej slunečnicový Celer bulva Mrkev Petržel kořen Horeca Select Cibule žlutá Aro Cukr krupice Voda pitná Citron na šťávu Horeca Select Bobkový list Horeca Select Nové koření Horeca Select Pepř černý Rajský protlak Víno červené suché Máslo 82 % Mouka hladká Karlovarský knedlík: Žemle Mléko Vejce Hrubá mouka Sůl kamenná Horeca Select Petržel listová Muškátový květ mletý 15 16.12.13 11:45