Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 2.1. do 8.1.


 - strana 7










     

- strana 7

Pultový prodej Akawi je bílý slaný sýr balkánského typu uchovávaný v slaném nálevu. Akawi má svůj původ v Palestině a pro arabského strávníka je totéž co pro českého zákazníka sýr Eidam. Vyrábí se ručně - sýrové těsto je ručně obaleno plátýnkem a následně dochází k vymačkání syrovátky pod lisem. Na bochníčcích sýra tak zůstává obtisk tkaniny. Akawi je ideální do salátů a lehkých jídel. Akawi rolka Vydatná svačina, nebo rychlá večeře? Inspirujte se naší nabídkou. Akawi 38 % t. v s. 100 g 16,90 24,90 Ingredience: 200 g bílý sýr Akawi, 1 tvaroh odtučněný, 6 stroužků česneku, sůl, popř. trochu mléka, lilek nebo cuketa. Postup: Akawi sýr nastrouháme, k němu přidáme tvaroh a rozetřený česnek. Osolíme, promícháme a podle potřeby rozředíme pár lžícemi mléka. Z lilku nebo cukety podélně seřízneme tenký plátek, osmažíme na pánvi nebo grilu. Na plátek rozprostřeme pomazánku. Plátek zarolujeme a spíchneme párátkem. 19, Blaťácké zlato přírodní 52 % t.v s, se zeleným pepřem 48 % t.v s, s vlašskými ořechy 48 % t.v s. polotvrdý sýr vyniká pikantní mléčnou chutí, vhodné bílé víno 100 g Eidam 20% t.v s. 90 24,90 15, 90 český polotvrdý sýr se sníženým obsahem tuku, pružná konzistence bez trhlin a ok, používá se na smažení, zapékání, strouhání i k rychlému občerstvení, vhodné bílé a červené víno, pivo 100 g Treska tmavá filet 100 g Dor Blu 50 % t. v s. 24, měkký zrající sýr s modrou vnitřní plísní typu roquefort, těžší červené víno, sladké bílé víno 100 g 90 Sýr ementálského typu 45 % t. v s., uzený 45 %, light přírodní polotvrdý sýr s nasládlou chutí s ořechovým podtónem, má pružné těsto se zřetelnými oky, je vhodný k přípravě sýrových specialit i na studené občerstvení, doporučujeme k bílým vínům (Ryzlink, Rulandské šedé nebo Pálava) 100 g 19, 90 16, 90 Uzený tavený salámový sýr 47 % t. v s., se šunkou 47 % t. v s. salámový sýr vyuzený v kouři, smetanová chuť, hladká pevná konzistence, vhodný do salátů, k pečivu, na sýrové mísy, doporučujeme maldé bílé víno, světlé pivo 100 g Makrela uzená 100 g 26,50 14, 90 Zelný salát 100 g Ingredience: 4 plátky tresky, 2 pórky, 50 g sušených rajčat, olivový olej, sůl, pepř, citron, hořčice Dijon, citrónová tráva. Postup: Pekáč pokapeme olivovým olejem. Rybu dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, slabě potřeme hořčicí Dijon a dáme do pekáčku. Posypeme najemno nasekanou citrónovou trávou a zprudka necháme zapéct v troubě. Na oleji opečeme do zlatova nasekaný pórek se sušenými rajčaty, zakápneme šťávou z jednoho citronu a tuto směs rozdělíme na porce ryby. 4,90 19,90 Rybí salát s jogurtem 100 g 26,90 Pikantní tmavá treska s citrónovou trávou 10,90 Švejkův salát 100 g 9,90 6,90 9,90 7