Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Velký leták

Platnost od 8.1. do 14.1.


Velký leták - strana 6










     

Velký leták - strana 6

Recept šéfkuchaře Giuseppa Tagliatelle s ragú alla bolognese Ingredience: 200 g mletého hovězího masa, 200 g mletého vepřového masa, 100 g pancetty (sušená, uzená slanina), 1 mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, ½ litru červeného vína, 400 g drcených rajčat, ½ l hovězího nebo zeleninového vývaru, 50 g másla, 1 bobkový list, 1 svazek petržele, muškátový oříšek, olivový olej, sůl, pepř, 500 g těstovin tagliatelle all‘uovo Příprava: 1. V tlakovém hrnci rozpalte olivový olej. Přidejte hovězí maso, pepř a důkladně osmahněte. 2. Vyjměte a stejný postup zopakujte i s vepřovým masem. 3. Zeleninu a pancettu nakrájejte na kostky a spolu s bobkovým listem a trochou olivového oleje orestujte. 4. Znovu přidejte maso, promíchejte a přilijte červené víno. Vařte při vysoké teplotě, dokud se tekutina neodpaří. 5. K masu přidejte drcená rajčata, vývar, petržel vcelku, trochu muškátového oříšku, přiveďte k varu a pomalu duste na mírném ohni po dobu nejméně 1,5 hodiny. Měla by vzniknout hustá omáčka. Pokud je to potřeba, přidejte trochu vývaru. Odstraňte kusy bobkového listu a petržele. 6. Tagliatelle uvařte dle návodu ve slané vodě. Před podáváním do omáčky vmíchejte trochu másla. Přesně podle mého gusta! Giuseppe Daddio / Šéfkuchař -12% Vepřová plec v celku cena za 1 kg, velké balení dříve 124,90 -25% Mělněné maso vepřové + hovězí 600 g dříve 79,90 109 90 59 90 1 kg = 99,83 Kč -20% Vepřová krkovice s kostí cena za 1 kg dříve 124,90 -25% od Kuřecí čtvrtky cena za 1 kg dříve od 79,90 99 90 59 90 -20% od Vepřový steak z krkovice bez kosti cena za 1 kg dříve od 174,90 -25% Kuřecí játra cena za 1 kg dříve 79,90 139 90 59 90