Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 15.1. do 28.1.


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Bramborová polévka s houbami Suroviny na 10 porcí: Název položky Hovězí vývar, vlastní výroba Horeca Select Cibule žlutá Máslo 82 % Aro Mouka hladká Horeca Select Brambory varný typ B Mrkev Celer bulva Petržel kořen Kapusta čerstvá Houby sušené Česnek český Kmín mletý Horeca Select Pepř černý mletý Horeca Select Majoránka čerstvá Horeca Select Petržel hladkolistá Sůl kamenná Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2000 g 61,26 Kč 130 g 2,07 Kč 100 g 13,16 Kč 100 g 1,05 Kč 900 g 14,31 Kč 100 g 0,99 Kč 100 g 1,59 Kč 100 g 2,39 Kč 100 g 1,89 Kč 10 g 8,99 Kč 30 g 4,80 Kč 1g 0,33 Kč 1g 0,31 Kč 10 g 7,97 Kč 10 g 1,46 Kč 15 g 0,23 Kč Cena za jednu porci** : 12,28 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 60 min 1. Bramborová polévka je naše národní polévka, proto má v každém regionu trochu jinou podobu. 2. Bramborová polévka je vždy hodně sytá, proto se často podává jako přesnídávková. Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO Brambory konzumní prané 90 15, 18,29* 14 cF1403_09-16.indd 14 varný typ: B, odrůda: Dali vel.: příčný průměr 70/90 mm původ: Česká republika bal.: sáček 5 kg cena za 1 kg 90 15, 18,29* Celer bulvový původ: Nizozemsko bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 90 23, 27,49* Majoránka čerstvá původ: Izrael bal.: vanička 30 g cena za 30 g 2.1.14 12:31 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava polévky: Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle dosklovita. Pak přisypeme hladkou mouku, snížíme příkon tepla a pozvolna restujeme do nazlátlé barvy. Takto orestovanou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme metlou, ochutíme solí, kmínem, mletým pepřem a prováříme asi 20 minut. Během varu do polévky přidáme oloupané, na hrubší kusy nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Sušené houby krátce namočíme do horké vody a přidáme i s ní do polévky. Polévku vaříme do úplného změknutí přidaných surovin. V závěru polévku dochutíme nastrouhaným čerstvým česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. Listy kapusty nakrájíme na čtverce, které spaříme v horké vodě a následně vložíme do polévky. • Servírování: Do nahřátého hlubokého talíře nalijeme polévku, doplníme ji překrájenou hladkolistou petrželí.