Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 15.1. do 28.1.


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Pošírovaný kanic na páře s rýží, salátem pak choy a čínským dresinkem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Kanic filé Sůl Fleur de Sel Olej olivový extra panenský Rýže: Rýže dlouhozrnná Voda na vaření Čínský dresink: Sójová omáčka lehká Česnek Cukr třtinový Olej sezamový Chilli papričky Salát pak choy: Pak choy salát Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Doplňky: Sezam bílý Chilli papričky 1500 g 1g 30 g 868,50 Kč 0,50 Kč 3,59 Kč 700 g 800 g 13,16 Kč 20 g 25 g 20 g 10 g 1g 1,48 Kč 1,50 Kč 0,95 Kč 4,80 Kč 0,12 Kč 900 g 50 g 0,5 g 134,78 Kč 5,99 Kč 0,01 Kč 1g 1g 0,33 Kč 0,12 Kč 30 min Pracovní postup: 103,58 Kč Tipy kuchaře: 1. Pošírování je velmi častá úprava ryb, pošírujeme při teplotách do 100 °C. Ryba musí zůstat šťavnatá, nesmíme ji uvařit! 2. Kanic je exotická ryba, má výborné maso, ze kterého se dobře vyjmou kosti. Před úpravou ho nesolíme, při servírování můžeme mírně solit plátkovou nebo ručně sbíranou mořskou solí. • Příprava ryby (10 minut): Z filátka odstraníme kůži a nakrájíme je na porce. Jednotlivé porce podložíme kousky pečicího papíru, které přesně kopírují spodní stranu porce. Takto připravené porce vyskládáme do děrované gastronádoby, vložíme do konvektomatu, který je předehřátý a nastavený na program „pára“, teplota 80 °C. Dle velikosti porcí nastavíme čas tepelné úpravy – asi 3 minuty. Ryba musí být po tepelné úpravě šťavnatá, uvnitř nepřevařená. Po úpravě gastronádobu vyjmeme, porce pokapeme olivovým olejem a servírujeme. • Příprava rýže (25  minut): Kvalitní dlouhozrnnou rýži budeme upravovat v rýžovaru. Rýži nasypeme do rýžovaru, přidáme studenou vodu, rýžovar uzavřeme a zapneme. Jakmile je rýže hotová, rýžovar se sám vypne. Otevřeme ho, rýži promícháme plastovou lžící a opět rýžovar uzavřeme – nezapínáme, pouze necháme rýži dojít. • Příprava dresinku (5 minut): V kastrůlku svaříme sójovou omáčku s nastrouhaným česnekem, cukrem a na jemné kostičky nakrájenými chilli papričkami. Dresink necháme vychladit a přecedíme ho přes jemný cedník. • Příprava salátu pak choy (3 minuty): Salát omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy. Na pánvi s teplým olivovým olejem listy pouze krátce prohřejeme, aby zůstaly křehké. Zlehka je osolíme a servírujeme. • Servírování: Na teplý talíř ke středu naaranžujeme listy salátu, na které položíme porci pošírovaného kanice, kterou ochutíme solí Fleur de Sel. Pokrm doplníme na jemné plátky nakrájenými chilli papričkami, bílým sezamem a kapkami dresinku. Porci rýže a dresink servírujeme odděleně v mističkách. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Kanic půlměsíční 359,00412,85* cF1403_09-16.indd 15 lat.: Variola louti vel.: 500–3000 g původ: Srí Lanka, lov cena za 1 kg 36,9042,44* Sójová omáčka tmavá bal.: 500 ml cena za 500 ml 99,90114,89* Sezamový olej bal.: 250 ml cena za 250 ml archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: 15 2.1.14 16:14