Aktuálníletáky.cz   

Lidl aktuální akční leták : Ryby

Platnost od 20.1. do 26.1.


Ryby - strana 2










     

Ryby - strana 2

kuchyna lidla.sk A HLASUJTE Filátka ze pstruha SUROVINY: se salátem z červené řepy • 4 filety pstruha duhového • máslo • 2 malé cibulky • 150 ml suchého bílého vína Pinot Grigio • 100 ml vývaru z rybích skeletů • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %) • 10 g hladké mouky Castello • 3 lžičky křenu Mikado • mořská sůl v mlýnku Kania • černý pepř v mlýnku Kania • 50 ml mléka Pilos • 300 g červené řepy • kmín Mikado • 20 g krystalového cukru Castello • 3 lžíce červeného vinného octa Acentino • 100 ml červeného vína Bordeaux • 16 malých vařených brambor • olivový olej Primadonna • 3 bobkové listy Mikado • 5 kuliček černého pepře Mikado SUROVINY NA RYBÍ VÝVAR: (vše vaříme 30 až 40 minut) • 100 g kostí a ploutví ze pstruha duhového (bez hlav) • 50 ml bílého vína Pinot Grigio • 250 ml studené vody • mořská sůl v mlýnku Kania • 5 kuliček černého pepře Mikado • 1 malá cibulka • 1 pórek (pouze bílá část) • 3 bobkové listy Mikado Mouka hladká světlá, 1 kg 12 90 2 REGION CZ – 04/2014 POSTUP: Porce: 4 Čas přípravy: 60 minut Čas vaření brambor: 30 minut Potřebujeme: sítko, tyčový mixér Křenová omáčka: Na kousku másla zpěníme najemno nakrájenou cibulku. Podlijeme bílým vínem (asi 50 ml) a necháme svařit na polovinu. Přidáme rybí vývar a smetanu. Necháme znovu vařit. Zahustíme kouskem francouzského másla (tzn. moukou smíchanou s máslem 1:1), důkladně promícháme a vaříme aspoň 15 minut. Přidáme křen, osolíme, opepříme a promícháme. Na konci přecedíme přes sítko. Před servírováním přilijeme trochu studeného mléka a našleháme tyčovým mixérem. Salát z červené řepy: Oloupanou červenou řepu vaříme s trochou kmínu v osolené vodě asi 30–40 minut. Poté nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi zkaramelizujeme cukr a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Cibulka pustí šťávu a proto se karamel přestane pálit. Krátce restujeme a podlijeme trochou červeného vinného octa a červeného vína. Když se tekutina zredukuje, přidáme nakrájenou červenou řepu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Na konci přidáme kousek másla a promícháme. Pečené brambory: Brambory omyjeme a vaříme i se slupkou ve slané vodě asi 30 minut. Poté je překrojíme na poloviny a pokládáme nejdříve rozpůlenou částí na pánev s rozpáleným olejem. Osolíme, opepříme a opečeme dozlatova z obou stran. Filátka ze pstruha: Vykuchaného pstruha očistíme nožem od šupin a připravíme filety. Zařízneme za hlavou až k páteři a opatrně seřezáváme filet z kostry směrem k ocasu. Poté pstruha otočíme a postupujeme stejně i na druhé straně. Filety ještě očistíme od kostí tak, že je z masa odřežeme z hřbetu a na břišní dutině. Zbylé drobné kůstky na hřbetu vyndáme pomocí pinzety. Takto připravené filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánev nalijeme 200 ml vody a 100 ml bílého vína. Přidáme bobkové listy, kuličky černého pepře, špetku soli a přivedeme k varu. Filety dáme do připravené várky těsně před podáváním. Filet by neměl ve várce plavat. Pošírujeme asi 3 minuty. Servírování: Doprostřed talíře dáme salát z červené řepy, po stranách brambory a nahoru filety ze pstruha. Přímo na talíři můžeme stáhnout kůži. Nakonec vše přelijeme našlehanou omáčkou. Tip: Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak filetovat pstruha a pošírovat. Pošírovat znamená vařit těsně pod bodem varu. Zahradní bylinky různé druhy, průměr květináče cca 13 cm, kus 29 90 Nabídka zboží platí od 20. 1. do 26. 1. 2014 nebo do vyprodání zásob. Chyby v tisku vyhrazeny. Ceny jsou bez dekorace. Firma Lidl si vyhrazuje právo změn v balení a variantě nabízeného zboží. Odběr možný jen v obvyklém množství.