Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Nádobí, kuchyňské spotřebiče

Platnost od 10.2. do 16.2.


Nádobí, kuchyňské spotřebiče - strana 9


Nádobí, kuchyňské spotřebiče - strana 9

Lahůdky Papriky plněné balkánským sýrem a kuskusem INGREDIENCE • 200 g Balsýru • 275 ml zeleninového vývaru • 250 g kuskusu • 2 červené papriky • 2 žluté papriky • 2 rajčata • 1 menší cibule • hrst černých oliv • olivový olej • černý pepř • sůl • bazalka POSTUP PŘÍPRAVY Domácí zeleninový vývar přivedeme k varu, přimícháme do něj kuskus a hrnec ihned odstavíme z plotny. Přiklopíme pokličkou a necháme deset minut odstát. Mezitím na pánvi orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a několik minut mícháme. Mírně změklou směs ochutíme solí a pepřem. Přidáme Balsýr olivy, kostky balkánského sýra a odstavíme z plotny. Papriky omyjeme, rozkrojíme na 47 % t. v s. byl poloviny a vyskládáme do zapékací mísy vymazané olivovým olejem. K rajčatům, oceněn jakostní olivám a balkánskému sýru přimícháme nabobtnalý kuskus a hotovou směsí naplníme značkou kvality papriky. Takto připravený pokrm dáme zapéct přibližně na 20 minut do trouby KLASA. předehřáté na 200 °C. Před podáváním ozdobíme snítky bazalky. BALKÁNSKÝ SÝR Balsýr 47 % t. v s. je bílý sýr balkánského typu vyráběný výhradně z českého mléka. Díky své konzistenci a chuti se hodí pro teplou i studenou kuchyni. Používá se zejména do salátů, výborný je také na smažení, k zapékání, grilování, nakládání a jako náplň různé zeleniny. Sýr by se měl ideálně skladovat v plastové krabičce s trochou solného nálevu. Okoun nilský filet Vlašský salát 100 g 5, 90 Zelný salát 100 g 4, 90 Makrela uzená 100 g jsou bez kůže a vykostěné, mají nízký obsah tuku a vyznačují se velmi jemnou chutí, z toho důvodu se raději vyvarujte výrazného kořenění, filety lze smažit na přírodní způsob, zapékat, grilovat nebo připravovat na páře 100 g 26, 9, 90 90 Balsýr Pikantní sýrová pomazánka 100 g 12, 90 47 % t. v s. bílý sýr balkánského typu, je vyráběn výhradně z českého mléka, je vhodný pro teplou i studenou kuchyni, byl oceněn jakostní značkou kvality KLASA 100 g 11, 90 15,90 Gouda 48 % t. v s. Sýr s pistáciemi 55% t.v s. je vyrobený z pasterizovaného kravského mléka původem z Německa, zraje 4 – 5 týdnů, má jemnou a lahodnou, dle kořeněné příchuti důraznou a pikantní chuť, neobsahuje konzervační látky, vhodný k pivu, bílému nebo lehkému červenému vínu 100 g 24, 90 Bavaria Blue 70 % t.v s., Bergader 50 % t.v s. dvouplísňový sýr, vyrobený z kravského čerstvého mléka z farem v bavorských alpách, chuť je jemně smetanová a s vyšším stupněm zralosti mírně pikantní 100 g 24, 90 10, sýr s holandskými kořeny, je měkký, pružný a má máslové, téměř tavené sýrové aroma, chutná velmi jemně, oříškově, zralý sýr gouda výborně chutná s chlebem a nakládanou zeleninou, vhodný je také jako součást sýrového bufetu, plátky goudy jsou také vhodné na zapékané sendviče, brambory nebo hamburgery, doporučujeme k červeném vínu plnější chuti 100 g 90 9