Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Nářadí, potraviny

Platnost od 23.1. do 29.1.


Nářadí, potraviny - strana 26










     

Nářadí, potraviny - strana 26

RECEPTY Kuchyňský žampionát Žampióny hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! Salát z čerstvých žampiónů Potřebujeme: • 500 g čerstvých žampiónů • 1 svazek hladkolisté petržele • 1 menší salátovou nebo červenou cibuli • 2 lžíce vinného octa • 3 lžíce olivového oleje • 1 lžičku dijonské hořčice • sůl • pepř Postup: V misce spolu smícháme dijonskou hořčici, ocet a trochu mletého pepře. Promícháme a metličkou zašleháme olivový olej. Do vzniklé zálivky přidáme cibuli nakrájenou na velmi tenké plátky a necháme několik minut odstát. Žampióny očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Petržel také očistíme, osušíme a jednotlivé lístky oddělíme a nakrájíme nadrobno. V míse pak spolu opatrně smícháme žampiony, zálivku a petržel. Osolíme, opepříme a ihned podáváme s bílým pečivem. Kuřecí frikasé se žampióny Potřebujeme: • 4 kuřecí prsní řízky • 600 g mražené jarní zeleniny • 280 g rýže (parboiled) • 250 g žampiónů • 300 ml vody • 100 ml nízkotučného mléka • 4 lžíce zakysané smetany • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky • 1/2 lžičky citronové šťávy • sůl • pepř Postup: Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dochutíme solí a pepřem. Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Kuřecí nudličky dáme spolu se žampiony na 10 minut vařit do vody s trochou citronové šťávy. Hned poté do hrnce přidáme mraženou zeleninu a pokračujeme dalších 10 minut. Do hrnce přidáme mléko, petrželku, zakysanou smetanu a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží. Více najdete na www.kaufland.cz/ recepty Boh22, Brn26, Bru22, CT22, FM22, Ha22, Ho22, HrM22, Ji22, Jes22, Km22, Knv22, Op22, OvP22, OZa26, Orl22, Pv22, Ry22, Svi22, Tb22, UB22, UH22, Vys22, Vse22, ZA22 / AMO26, AVY26, AJV26, CB26, CK22, JH22, Kla26, Pis22 / - Houbové risotto s hráškem Potřebujeme: • 500 g hnědých žampiónů (nebo hřibů) • 250 g kulatozrnné rýže na risotto (např. Arborio) • 200 g mraženého hrášku • 150 ml bílého vína • 60 g strouhaného parmazánu • 1 litr drůbežího vývaru • 2 cibule • 2 lžíce olivového oleje • 3 lžíce másla • 2 stroužky česneku • 1 svazek petržele • sůl • pepř Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Máslo si rozehřejeme ve větší pánvi a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme rýži, krátce opražíme a poté ihned zalijeme bílým vínem. Přivedeme k varu a přidáme naběračku vývaru. Zamícháme a za stálého míchání necháme vstřebat do rýže. Poté přidáme další naběračku a postup takto opakujeme, dokud není rýže hotová hezky na skus. Mezitím si na druhé pánvi rozehřejeme olej. Houby nakrájíme na tenké plátky a na oleji je osmahneme dozlatova. Zhruba v půlce přidáme i nadrcený česnek a nadrobno nasekanou petrželku. Když je risotto hotové, odstavíme jej z plotny a vmícháme do něj parmazán. Poté přidáme houbovou směs a ihned podáváme. Špenátové lasagne se žampióny Potřebujeme: • 400 g žampiónů • 450 g mraženého listového špenátu • 9 plátků lasagní • 200 ml smetany • 200 g strouhaného sýra (např. parmazán) • 1 cibuli • 1 stroužek česneku • 2 lžíce oleje • 1/2 lžičky másla • sůl • pepř • muškátový oříšek Postup: Cibuli i stroužek česneku oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek rozdrtíme stranou nože a pak nakrájíme na drobné kostičky. Špenát necháme volně roztát. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji nejprve zesklovatíme cibuli s česnekem, poté přidáme houby a dusíme asi 5 až 8 minut do změknutí. Poté přidáme špenát, přiklopíme poklici a necháme dusit dalších asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Do zapékací misky vymazané máslem střídavě vrstvíme pláty lasagní a náplně. Zalijeme smetanou, zasypeme strouhaným sýrem a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C na 35 minut. Hotové lasagne rozdělíme na jednotlivé porce a ještě teplé podáváme. Ca22, Dc22, DK22, Jic22, JN22, Chru22, Lb22, MB26, NB22, Ny22, Par22, Tu22, RL22 / Do22, Kt22, ML22, Rok22, So22, UL22, Zat22 / -