Aktuálníletáky.cz   

Lidl aktuální akční leták : Rock n roll

Platnost od 27.1. do 2.2.


Rock n roll - strana 2










     

Rock n roll - strana 2

A HL AS UJTE A HLAS Hamburger se salátem Coleslaw UJTE Porce: 4 Čas přípravy: 60 minut Potřebujeme: pekáč, těžítko, kuchyňské vykrajovátko, grilovací pánev, struhadlo SUROVINY: • 800 g mletého hovězího masa Čerstvá porce • 4 brambory • olivový olej Luccese • sůl • černý pepř z mlýnku Kania • větvička čerstvého rozmarýnu • 50 g másla • 10 g dijonské hořčice Duc De Coeur • špetka sekané petrželky • 1 citrón • 1/4 hlávky bílého zelí • 1 velká mrkev • 2 stonky řapíkatého celeru • špetka cukru • 1 lžíce bílého vinného octa Acentino • 200 g majonézy Mikado • 4 plátky taveného plátkového sýra Tenery • 4 bulky na hamburgery McEnnedy • 4 listy ledového salátu • 4 plátky rajčete • 8 plátků kyselé okurky Freshona • 1 malá cibule Bulky na hamburgery 16 24 -22 % 21 2 REGION CZ – 05/2014 90 Kořeněné okurky 90 300 g, 1 kg = 56,33 Kč 90 klasik, 670 g, 1 kg = 69,17 Kč/PP POSTUP: Rozmarýnové brambory: Omyté neoloupané brambory nakrájíme na měsíčky. Přendáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, osolíme a přidáme lístky čerstvého rozmarýnu. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut. Bylinkové máslo: Máslo smícháme s dijonskou hořčicí, nasekanou petrželkou a citrónovou šťávou. Opepříme a osolíme. Salát Coleslaw: Zelí a mrkev nastrouháme do mísy. Přidáme na nudličky nakrájený, oloupaný a vláken zbavený řapíkatý celer. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, cukrem, pokapeme bílým vinným octem, citrónovou šťávou a důkladně zamícháme s majonézou. (Trochu majonézy si odložíme na potření housek.) Salát necháme odstát a před podáváním ho ještě dochutíme. Hamburger: Hovězí maso osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Vytvarujeme hamburgery. Správný tvar hamburgerů získáme nejlépe za pomocí většího kuchyňského vykrajovátka a těžítka (maso můžeme ve vykrajovátku přitlačit i lžící, nebo ho jednoduše zpracujeme rukama). Rozehřátou grilovací pánev pokapeme trochou olivového oleje a hamburgery ugrilujeme z obou stran. Maso by mělo být propečené, ale mělo by zůstat šťavnaté. Před dopečením dáme na každý hamburger trochu bylinkového másla. Když se rozpustí, poklademe na hamburgery plátky sýra. Bulky rozkrojíme na poloviny a opečeme na stejné pánvi spolu s hamburgery dozlatova. Housky potřeme majonézou. onézou. Spodní polovinu obložíme listem ledového salátu a kolečkem rajčete. Poté nahoru poklademe ugrilované hamburgery s bylinkovým m máslem a se sýrem, poté kolečka okurky a posypeme na nudličky nakrájenou ájenou cibulí. Nakonec přiklopíme vrchní polovinou opečené housky. Servírování: Na talíř dáme hamburger a rozmarýnové ýnové brambory. Salát Coleslaw servírujeme do misky. Majonéza 400 g, 1 kg = 74,75 Kč 29 90 Nabídka zboží platí od 27. 1. do 2. 2. 2014 nebo do vyprodání zásob. Chyby v tisku vyhrazeny. Ceny jsou bez dekorace. Firma Lidl si vyhrazuje právo změn v balení a variantě nabízeného zboží. Odběr možný jen v obvyklém množství.