Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Mléko, kuřecí prsa

Platnost od 29.1. do 4.2.


Mléko, kuřecí prsa - strana 6










     

Mléko, kuřecí prsa - strana 6

Recept šéfkuchaře Giuseppa Pečený vepřový bok s kmínem Knedlíky: 6 starých rohlíků 150 g margarínu 5 vajec 200 ml mléka 4 lžíce krupice 1 svazek čerstvé pažitky sůl, pepř, muškátový oříšek Ingredience na 4 porce: 600 g vepřového boku s kůží 2 lžíce kmínu 4 stroužky česneku 2 cibule 250 ml vývaru 125 ml bílého vína sůl, bílý pepř Příprava: Hrnec z poloviny naplníme vodou a přivedeme k varu. Vložíme do vody vepřový bok a 15 minut vaříme. Maso vyjmeme, zchladíme pod proudem studené vody a odkrájíme asi 4 mm kůže. Vložíme do pekáče, okmínujeme, osolíme a opepříme. Maso posypeme česnekem a nasekanou cibulí a zalijeme vývarem a vínem; 80 minut pečeme na 180 °C. Během pečení podléváme šťávou. Knedlíky: Nakrájíme rohlíky na kostičky a zalijeme horkým margarínem. Vejce smícháme s trochou soli a přidáme do směsi. Vmícháme mléko a krupici. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme 30 minut uležet. Najemno nasekáme pažitku, přidáme do směsi, vytvarujeme do válečku a zabalíme do teplého ručníku. Oba konce pevně zavážeme. Knedlík vaříme ve vodě na mírném ohni po dobu 45 minut. Vyjmeme z vody, osušíme a nakrájíme na plátky. Tip: Místo pažitky můžeme použít špenát. Přesně podle mého gusta! Giuseppe Daddio / Šéfkuchař -15% Vepřová kýta v celku cena za 1 kg, velké balení dříve 129,90 -18% od Vepřové kotlety cena za 1 kg dříve od 159,90 109 90 129 90 -14% Vepřová pečeně s kostí cena za 1 kg dříve 139,90 -27% od Kuřecí stehna cena za 1 kg dříve od 89,90 119 90 64 90 -15% Vepřový bok s kostí cena za 1 kg dříve 99,90 -20% Mělněné maso vepřové 600 g dříve 74,90 84 90 59 90 1 kg = 99,83 Kč