Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Naše noviny

Platnost od 6.2.2014 do 12.2.2014


Naše noviny - strana 7










     

Naše noviny - strana 7

Pultový prodej Jak se češe sýr Což takhle dát si salát? Jestli z mléka bude měkký nebo tvrdý sýr, záleží na způsobu zpracování, konkrétně na tom, jak se „vyčeše“ sýřenina. Tak sýraři označují postup, při kterém se hmota vzniklá sražením mléka krájí na kousky speciálními strunami nazývanými sýrařská harfa. Čím menší kousky se tzv. vyčešou, tím více tekutiny se z budoucího sýra odstraní a ve výsledku vznikne tvrdší sýr. Z kousků velikosti holubího vejce vznikne Romadúr, z velikosti krup se vyrobí Eidam a z kousků velikosti konopných semínek Ementál. Při výrobě sýra typu Brie se sýřenina nekrájí. Alpen blue 50 % t. v s. 22, 90 německý zrající sýr s modrou plísní, ideální do studené kuchyně, s ovocem (hrušky, fíky), vhodné červené víno (Tramín červený) 100 g Koliba 35% t. v s. je polotvrdý, nezrající pařený uzený sýr, vyrobený z kravského mléka, má jemnou, kyseloslanou lahodnou chuť 100 g Pstruh chlazený maso pstruha se hodí především ke smažení, grilování, ale také k pečení v troubě 100 g 19, 90 Gouda Krásná Haná 45 % t. v s. 19, ý 90 polotvrdý sýr, mandlová chuť, oceněn značkou KLASA, 1. místo v soutěži Celostátní přehlídky sýrů 2010 100 g Sýr ementálského typu 45 % t. v s., uzený 45 %, light Džiugas 12 měsíců 40 % t. v s. 16, 90 PSTRUH je nejrozšířenější lososovitou rybou nejen u nás, ale v celé Evropě. Patří také k nejkrásnějším, zejména pestrým zbarvením, které se částečně přizpůsobuje prostředí, v němž ryba žije. Původem je tento lososovitý krasavec ze západní oblasti Severní Ameriky. Proto byl zpravidla nazýván pstruhem americkým - duhovým. Jeho jikry byly do Evropy importovány v roce 1880 a krátce nato byly přivezeny i k nám, kde se mu velmi dobře daří. V našich pultech najdete Pstruha duhového výhradně z českého chovu. 26, 90 tvrdý sýr typu parmazán z Litvy, doba zrání 12 měsíců, tvrdé a lámavé těsto, vhodné bílé suché víno 100 g přírodní polotvrdý sýr s nasládlou chutí s ořechovým podtónem, má pružné těsto se zřetelnými oky, je vhodný k přípravě sýrových specialit i na studené občerstvení, doporučujeme k bílým vínům (Ryzlink, Rulandské šedé nebo Pálava) 100 g Duhový krasavec z českých vod È U nás si můžete vybrat z několika desítek druhů chutných výrobků od českých dodavatelů. Tento týden vám nabízíme: 15, Hermelínový salát 100 g 36,90 90 Tvarůžkový salát 100 g 10,90 16,90 21,90 Švejkův salát 100 g 7,90 13,90 Norský salát s krabí příchutí 100 g 8,90 13,90