Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Káva Epikure

Platnost od 15.2. do 13.3.


Káva Epikure - strana 3


Káva Epikure - strana 3

Espresso Sicilia, Milano mletá káva bal.: 3× 250 g cena za 250 g 69,90 79,69* Pěstování kávy NAVÍC PŘI KOUPI KÁVY TCHIBO ESPRESSO MILANO NEBO SICILIA V HODNOTĚ NAD 200 Kč ODBRŽÍTE ZDARMA 1 BAL. PORCOVANÝCH CUKRŮ (100 ks). Výdej po předložení účtenky v oddělení Zákaznických služeb Espresso Sicilia, Milano zrnková káva bal.: 500 g cena za 500 g 99,90 113,89* Café Rich Aroma mletá káva bal.: 250 g cena za 250 g 99,90 113,89* *cena s DPH cE1205_01-16.indd 3 Rostliny kávy arabica jsou často pěstované na malých plantážích. Svůj životní cyklus začínají ve školkách, po několika měsících jsou mladé sadby rozsázené do polí. Přibližně po čtyřech letech se začnou objevovat první plody. Pokud jsou rostliny zdravé, nechají se, aby rodily plody kávy po dobu 15 let. Slangově řečeno: plody jsou známé jako třešně a dozrávají v cyklech. Sběr se provádí po období dešťů. Většina zemí pěstujících kávu má jedno nebo dvě dešťová období za rok, která trvají několik měsíců. První zralé plody se objeví zhruba v říjnu v Keni, v dubnu v Nové Guineji, v srpnu na Jamajce: čas sběru začíná. Sběr, který se dělá pouze ručně, obvykle trvá několik měsíců, pokud se nepoužívají zvláštní metody, sběr kávy z jedné rostliny je nutné udělat na 7–8krát. Při sběru jsou vybírána jen zralá zrna, zatímco na plantážích produkujících méně kvalitní kávová zrna, jako například v Brazílii, všechny plody či ještě zelené nebo zralé jsou sbírané zároveň. Tato druhá technika se nazývá stěhování. Je rychlejší a levnější než ruční sběr. V Brazílii, kde káva často roste na rovinách, se používají zvláštní žací stroje, které sbírají zralá i nezralá zrna současně. Espresso, Café Creme zrnková káva bal.: 500 g cena za 500 g 169,90 193,69* káva 3 1.2.12 15:03