Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure

Platnost od 12.2.2014 do 11.3.2014


Epikure - strana 11










     

Epikure - strana 11

M Tuňák žlutoploutvý, filet sashimi ares • lat.: Thunnus albacares • vel.: 0,8–2+ kg/ks ov • původ: Srí Lanka, lov • cena za 1 kg 629,00 723, 35* Tuňák žlutoploutvý, filet sashimi **Star • lat.: Thunnus albacares • vel.: 0,8–2+ kg/ks ka, lov • původ: Srí Lanka, • cena za 1 kg PRO UDRŽENÍ TOP KVALITY JE POTŘEBA DODRŽOVAT TEPLOTNÍ ŘETĚZEC 0–2 °C LEGÁLNĚ, ZODPOVĚDNĚ A KVALITNĚ MAKRO dbá na zodpovědné rybářské metody, původ zboží z doložitelných rybářských oblastí a maximální čerstvost. Dodržuje politiku udržitelného rozvoje a  ekologické zodpovědnosti. Jeho obchodní partner, člen sdružení Friends of the Sea, dodává pouze tuňáky lovené na dlouhé vlasce z  rybářských lodí, čímž se zamezí náhodnému ulovení jiných živočichů. MAKRO také pečlivě dodržuje pravidelné kontroly kvality. Ryby se dovážejí do obchodů ihned po výlovu prostřednictvím moderní logistické základny a  jejich převoz podléhá přísným předpisům. Teplota čerstvých ryb při převzetí nesmí stoupnout nad 2 °C. Ryby jsou tak kvalitní a čerstvé, že většinu z nich je možné zpracovávat i několik dnů po nákupu a  bez obav je konzumovat v  syrovém stavu ve formě sushi či sashimi. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH aso tuňáka dokáže oslovit i hosty, kteří se rybám spíš vyhýbají – vzdáleně totiž připomíná telecí a lze si ho užít za syrova i v četných tepelných úpravách. Není proto divu, že tuňák patří mezi nejvyužívanější mořské ryby. Málokterý laik si však představí, že pod obecným pojmem se skrývá větší množství zajímavých druhů – některé dosahují tří metrů při hmotnosti 600 kg, jiné dorostou sotva do půlmetrové délky a jejich hmotnost se pohybuje kolem 15 kg. Hbitý predátor se silným vřetenovitým tělem při lovu malých dravých ryb vyvine neuvěřitelnou rychlost až 80 km/hod. Ke zrychlení mu slouží schopnost ovlivňovat vlastní tělesnou teplotu podle potřeby. Mezi nejznámější velké druhy tuňáka a  také nejdůležitější ryby při přípravě sushi a  sashimi (jemný plátek syrové ryby nejčastěji doplněný zeleninou) patří tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares). Obývá především hluboké tropické a subtropické vody. Maso z této ryby vážící běžně kolem 60 kg se zpravidla prodává ve formě filetů, jež lze využít i k pečení a grilování. MAKRO nabízí tuňáky v  kvalitě „sashimi“ i ve vyšším stupni jakosti „super sashimi“, u níž zaručuje stálost barvy a čerstvost až po dobu dvou týdnů. 639,00 734, 85* MNOŽSTVÍ VARIACÍ Tučnější šťavnaté maso nadchne konzumenty plnou ořechovou příchutí i  po tepelné úpravě vcelku, ve formě steaku i  nakrájené na kostky, smažené, grilované, dušené nebo pečené. Jeho jasně červená barva během zahřívání bledne. Tuňák by se neměl připravovat dlouho, aby se maso nevysušilo a nezešedlo. Steak stačí opékat půldruhé minuty z  každé strany při vysoké teplotě, a  tu pak na několik minut stáhnout – maso díky tomu zůstane šťavnaté a růžové uprostřed. 11 cE1405_10-11.indd 11 29.1.14 12:15