Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure

Platnost od 12.2.2014 do 11.3.2014


Epikure - strana 5










     

Epikure - strana 5

MRAŽENÉ VÝVAR OD ŠÉFKUCHAŘE Kuřecí polévková směs Pročišťující směs vkládejte zásadně do studeného vývaru, můžete přidat i  ledovou tříšť. Horká tekutina by totiž rychle srazila bílek a  pročištění by brzdila, nebo by mu zcela zabránila. Vývar dobře promíchejte. • původ: Česká republika • bal.: blok 12 kg • cena za 1 kg 13,90 15, 99* K  výrobě silnějšího consommé double použijte dvojnásobné množství pročišťujícího masa, které z vývaru vytáhne ještě více kalné hmoty. Zároveň můžete snížit množství vaječného bílku. MRAŽENÉ Masové consommé má výraznou, tmavě hnědou barvu, za studena by mělo rosolovatět. Čistou masovou chuť vývaru můžete zvýraznit kapkou suchého sherry. Lehce kořeněný tón dodá kerblík nebo trocha muškátového oříšku nasypaná do plátýnka na přecedění. Hovězí morkové kosti • původ: Německo • cena za 1 kg Autor kuchařských bestsellerů Poklady klasické české kuchyně a  Kouzlo kuchyně Čech a  Moravy Roman Vaněk obohatil knižní trh svým zatím nejobsáhlejším dílem nazvaným Klenoty klasické evropské kuchyně. Jednoduše pojatá kniha obsahující téměř 200  receptů psaných tentokrát předhlednou formou „krok za krokem“ nadchne amatéry, ale má co říct i profesionálům. Stálý tým spolupracovníků Romana Vaňka (fotograf Pavel Bílek, šéfkuchař Prakulu Zdeněk Marcín, pekař Martin Hanus, šéfkuchař Jaroslav Zahálka a  cukrář Drahomír Peterka) posílila řada dalších osobností včetně šéfkuchaře restaurací Gordona Ramseyho Chrise Arkadieffa. Kniha obsahuje téměř 650  barevných fotografií a  na samostatných webových stránkách si můžete zdarma prohlédnout 90 doplňujících postupových videí v  HD  kvalitě. Knihu vydal Pražský kulinářský institut. 89* POLÉVKOVÉ VARIACE Hovězí consommé můžete podávat také se zeleninou a s  polévkovými zavářkami. K nejoblíbenějším patří mini knedlíčky, vaječná sedlina a nudle. Zelenina nakrájená technikou julienne (různě silné kousky asi 10 cm dlouhé) či brunoise (velmi jemné kostičky) dodá polévce spoustu vitaminů a  vlákniny. S  nakrájenými proužky slabé palačinky (tzv. celestýnské nudle) bude consommé sytější. Asijský nádech mu dodají chutné houby shiitake, koriandr nebo zázvor. Polévkové zavářky se vaří odděleně a  do consommé se vkládají až těsně před podáváním. Všem polévkovým kreacím vždy svědčí čerstvé nakrájené é bylinky. Hovězí kosti – harfy • původ: Česká republika • cena za 1 kg 24,90 28, 64* Hovězí oháňka MRAŽENÉ • původ: Německo • cena za 1 kg 119,00 136, 85* H ě í sekané Hovězí k é maso obsah tuku max max. 20 20 % % • původ: Česká republika • baleno v ochranné atmosféře • bal.: 500 g • cena za 500 g 59,90 68, 89* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH KLENOTY KLASICKÉ EVROPSKÉ KUCHYNĚ 39,90 45, 5 cE1405_02-05.indd 5 29.1.14 15:53