Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 12.2.2014 do 25.2.2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Tlačenka s cibulí Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Horeca Select Majoránka čerstvá 100% tuk – Omega Horeca Select Sádlo škvařené Mrkev Celer bulvový Petržel kořenová Doplněk: Ocet kvasný Horeca Select Cibule žlutá Cibule lahůdková Horeca Select Petržel hladkolistá Horeca Select Pepř černý celý 1300 g 1300 g 1300 g 1300 g 750 g 100 g 30 g 50 g 1g 1g 1g 30 g 20 g 50 g 50 g 100 g 100 g 70 g 100 g 200 g 50 g 20 g 0,1 g Cena za jednu porci** : 77,87 Kč 51,87 Kč 55,77 Kč 132,47 Kč 46,43 Kč 1,79 Kč 0,13 Kč 0,30 Kč 1,24 Kč 0,35 Kč 0,41 Kč 4,80 Kč 17,27 Kč 3,70 Kč 1,85 Kč 0,79 Kč 1,39 Kč 1,39 Kč 0,59 Kč 3,58 Kč 3,96 Kč 1,11 Kč 0,03 Kč 1. Tlačenky se plní do vepřového žaludku, slepého střeva nebo vepřového močového měchýře. Všechny tyto vnitřnosti se musí řádně vyprat, obrátit naruby a opět vyprat. 2. Můžete také použít střeva umělá nebo sáčky na přípravu tlačenek. 3. Vaříte-li tlačenky příliš zprudka, prasknou. • Příprava masa (cca 2 hodiny): Maso si musíme nejdříve uvařit. Očištěnou zeleninu omyjeme, nakrájíme na větší kusy a orestujeme do zlatavé barvy na malém množství 100% tuku. Poté vše zalijeme horkou vodou a jakmile začne vařit, vložíme do ní očištěné maso. Přidáme sůl, koření a vše vaříme doměkka. Během vaření kontrolujeme měkkost mas a postupně ho vyndáváme. Maso je měkké tehdy, když se samovolně odlepí od kosti. Uvařené vepřové hlavy a kolena vykostíme, vařený jazyk sloupneme a oddělíme od podjazyčí, které dále nebudeme používat. Čisté maso nakrájíme na větší kostky, asi 3 × 3 cm. Tučné maso z hlav nakrájíme na menší kostičky. Syrová játra nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné a horkou vodou je spaříme tak, aby nebyla uvnitř syrová. Nesmí být příliš spařená, neboť pak jsou tvrdá. Vychladlá játra nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm. • Příprava tlačenky (cca 2 hodiny): Vývar přecedíme, necháme částečně zchladnout a sebereme přebytečný tuk. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Nakrájené maso, jazyky, játra, tučné kostičky, osmaženou cibulku a přecezený vývar vložíme do nádoby, vše dochutíme a řádně promícháme. Směsí plníme připravené obaly, pořádně je zavážeme, lehce propícháme a vkládáme do vroucí vody. Po 2 minutách příkon zmírníme a dále vaříme táhnutím na 80–85 °C. Podle velikosti tlačenky vaříme asi 2–3 hodiny. V polovině varu tlačenky obracíme. Uvařené tlačenky opláchneme studenou vodou a znovu lehce propícháme. Propichovací jehly jsou tenké, asi 7–10 mm dlouhé. Tlačenky rozložíme na vychladnutí, polovychladlé je obracíme, aby se tuk rovnoměrně rozložil v tlačence a zatížíme deskou. Vychladlé tlačenky uchováváme v chladničce. • Servírování: Na studený talíř položíme řezy tlačenky, které podlijeme ředěným octem a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Nakonec tlačenku ochutíme pepřem čerstvě namletým z mlýnku. Cibule kuchyňská žlutá velká Vepřové koleno 59,9068,89* 14 cF1405_01-16.indd 14 přední, zadní původ: Česká republika bal.: cca 1,5 kg baleno v ochranné atmosféře cena za 1 kg od 5h 40,91 Kč Pracovní postup: Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Obtížnost: 14,9017,14* vel.: příčný průměr 80+ mm původ: Nizozemsko bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 82,0094,30* Bobkový list celý bal.: 70 g cena za 70 g 29.1.14 15:30 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tlačenka: Vepřové koleno Vepřové nožičky Vepřová hlava Vepřové jazyky Vepřová játra Horeca Select Cibule žlutá Sůl Ocet kvasný Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý celý Horeca Select Nové koření celé Česnek český ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky