Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 12.2.2014 do 25.2.2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Pečené kachní stehno s chlupatými knedlíky a červeným zelím Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Kachní stehna: Kachní stehna Kmín celý Sůl kamenná Šťáva: Výpek z kachny Mouka hladká Kuřecí vývar, vlastní výroba Zelí hlávkové červené: Hlávkové zelí červené Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Sádlo škvařené Kmín celý Cukr krupice Ocet kvasný Sůl kamenná Chlupaté knedlíky: Horeca Select Brambory varný typ B Vejce Sůl kamenná Mouka hrubá Horeca Select Sádlo škvařené Smažená cibulka: Horeaca Select Cibule žlutá 0lej slunečnicový (na smažení) 3000 g 20 g 30 g 359,70 Kč 3,81 Kč 0,13 Kč 30 g 700 g 0,32 Kč 18,14 Kč 1200 g 100 g 100 g 1g 75 g 75 g 10 g 14,28 Kč 1,79 Kč 3,70 Kč 0,19 Kč 1,67 Kč 0,44 Kč 0,04 Kč 2500 g 100 g 30 g 600 g 100 g 32,25 Kč 4,60 Kč 0,13 Kč 6,30 Kč 3,70 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 10 min • Přípava masa (cca 120 minut): Nejdříve zkontrolujeme, zda jsou kachní stehna dobře očištěná, omyjeme je. Poté je osolíme, okmínujeme a vložíme do gastronádoby. Mírně je podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a pečeme v konvektomatu (troubě) na 165 °C. Během pečení stehna podléváme vodou a přeléváme výpekem. V místech uložení sádla je vidličkou propícháme, aby se lépe vypékalo. Přebytečné sádlo odebíráme. Jakmile jsou stehna měkká, odstraníme poklici, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme, dokud není kůže zlatavá a křupavá. Pečená stehna 300 g 5,37 Kč vyjmeme do čisté gastronádoby, výpek slijeme do pánve, vyrestujeme ho na tuk, snížíme příkon tepla, zaprášíme moukou, orestujeme ji do tmavě zlaté barvy, zalijeme vývarem, rozšleháme metlou a prováříme asi 15 minut. Poté 300 g 9,27 Kč šťávu přecedíme a dochutíme solí. Při servírování stehna rozpékáme pod grilem dokřupava a do prohřátí masa. • Příprava chlupatých knedlíků (cca 30 minut): Nejdříve si dáme vařit vodu na vaření knedlíků a ochutíme ji Cena za jednu porci** : solí. Polovinu brambor si uvaříme ve slupce, nejlépe den předem, oloupeme je a nastrouháme do misky na jemném struhadle. Druhou polovinu oloupeme a syrové je nastrouháme do vody na jemném struhadle, aby zůstaly světlé. Poté je důkladně vymačkáme a přidáme k vařeným bramborám. Zasypeme je moukou a ochutíme solí. Přidáme vejce a zlehka směs promícháme. Poté si odebíráme kousky těsta, v ruce je zpracujeme, vložíme do lžíce a pomocí 1. Zelí se připravuje v každém kraji jinak. dlaně a lžíce tvarujeme noky, které řádně utáhneme a ihned vkládáme do vroucí vody. Jakmile nok vyplave na hladinu, je uvařený a my ho pomocí podběráku vyjmeme z vody a vložíme do rozpuštěného sádla. Omaštěné knedlíky Někde se zahušťuje syrovým bramborem, jíškou, vyjmeme do gastronádoby a necháme je vychladit. Při servírování je regenerujeme. nebo se nezahušťuje vůbec. • Příprava zelí (cca 20 minut): Hlávkové zelí očistíme od vrchních listů, překrojíme na čtvrtiny, vyřízneme košťál 2. Zelí ochucujeme octem, až když je měkké, a zelí nakrouháme na stroji nebo nakrájíme nožem na nudičky 5 mm široké. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na sádle dosklovata. Pak přidáme zelí, mírně podlijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, kmínem neboť ocet zastaví měknutí zelí. a dusíme „na skus“. Zelí dochucujeme octem, až když je hotové. • Příprava smažené cibulky (cca 10 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme na nářezovém stroji nebo nožem na tenká kolečka o síle asi 2 mm. Po částech ji vkládáme do oleje o teplotě 160 °C a pozvolna smažíme dozlatova. Občas musíme kolečka rozmíchat. Poté je vyndáme podběrákem a na papírové utěrce necháme okapat a vychladnout. • Servírování: Na nahřátý talíř k levé straně poskládáme napařené chlupaté knedlíky, k pravé straně servírujeme porci červeného zelí, o které zepředu opřeme rozpečené stehno kachny. Maso podlijeme ochucenou šťávou a knedlíky posypeme smaženou cibulkou. Tipy kuchaře: MRAŽENÉ 90 119, 137,89* cF1405_01-16.indd 15 Kachní stehna původ: Maďarsko vakuově baleno (2 ks) cena za 1 kg 90 12, 14,84* Zelí hlávkové červené původ: Nizozemsko bal.: síť 15 kg cena za 1 kg 37,0042,55* Sádlo bal.: kbelík 5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 46,58 Kč 15 29.1.14 16:33