Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 12.2.2014 do 25.2.2014


Čerstvé potraviny - strana 4










     

Čerstvé potraviny - strana 4

ch nohou“? Ryby bez „zadní ečně existují. Takové ryby skut břišní ploutve. obřiší“ a nemají vitým Nazývají se „hol s protáhlým hado by ry ých se řadí bo ne n pi šu z be K řádu holobřich ou erá je většin kt ží, ků e ou jd at zn ou in tělem a sli nami. Větš okrouhlými šupi i ým en oř vn . a ch yt pokr úhořovitý výjimkou čeledi o mořské ryby, s Dny dlouhánů Úhoř říční Je rozšířený ve sladkých vodách Evropy, obývá ovšem také pobřežní vody od Bílého moře až po Mauretánii. Po 4 až 10 letech strávených v řekách a jezerech začínají úhoři s migrací do Sargasového moře. Po 3 letech dorazí k evropskému pobřeží a vracejí se zpět do řek a jezer. Úhoř je vysoce ceněnou rybou. Může se vařit, dusit nebo péct na pánvi. K pečení se hodí menší exempláře, větší s tučnějším masem se převážně udí. Z CHOVU! ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Úhoř říční kuchaný lat.: Anguilla anguilla vel.: 300–400 g/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg 489,00 562,35* Úhoř mořský Je rozšířený od Norska až po Senegal a ve Středozemním moři. Zejména v Evropě se loví na prut nebo do sítí. Usmrcení a vykuchání úhoře je velmi náročné, proto by se mělo přenechat profesionálům. Dorůstá až do délky 3 m. Kůže je zbarvená došeda, břišní strana je podstatně světlejší. Tato ryba neposkytuje tak chutné maso jako úhoř říční, přesto je vhodná například k dušení v troubě. Úhoř mořský kuchaný lat.: Conger conger vel.: 2–10+ kg/ks původ: Francie, lov cena za 1 kg 179,00 205,85* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Sumec velký Patří do řádu sumců. Rozšířený je hlavně ve východní Evropě, západní hranice jeho výskytu probíhá vychodní Francií. Může dorůstat až do délky 3 m a hmotnosti zhruba 150 kg. Avšak maso je již poměrně tučné. Maso sumců se vyznačuje vysokým obsahem tuku, velcí sumci jsou před dobou tření téměř nepoživatelní. Nejvhodnějším způsobem úpravy je pečení nebo grilování. Lze je také pošírovat nebo dusit. cF1405_01-16.indd 4 Z CHOVU! Sumec velký kuchaný lat.: Sirulus glanis vel.: 2–4 kg/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg 229,00 263,35* 29.1.14 15:19 9082_MA