Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Potraviny

Platnost od 15.2. do 28.2.


Potraviny - strana 14


Potraviny - strana 14

VEPŘOVÝ bůček vý bůček malu pečený vepřo epy Po z ř s jáhlami a zelím porce) o listu INGREDIENCE (4 0,2 g bobkovéh přového boku 1 000 g ve ého vcelku čern ření 1 g pepře 30 ml Demi 0,2 g nového ko ve 80 g celeru íčku 80 g mrk 0,3 g hřeb r) 50 g másla vězí či telecí výva glace (= silný ho soli slanina 60 g hrubozrnné 3 g mořské soli na plátky, ninu nasekáme kořenovou zele strůlku na Očištěnou e nahrubo. V ka u cibuli nakrájím e zeleninu oloupano mažíme nejdřív nožství tuku os e do světle malém m uli a vše restujem , pak přidáme cib s kořením a vložíme na hnědé barvy. ý bůček osolíme a omytý vepřov zapečeme na Očištěný e ho zprudka ží dolů. Nejdřív na 170 °C pekáč ků a maso pečeme k snížíme příkon chom příliš 200 °C, pa plou vodou (aby ého podlévání te ravy bůček za občasn lovině tepelné úp li teplotu). V po y, přidáme nesnižova řízneme na kostk tučnou část na e a dopečeotočíme, olíme, okmínujem nou zeleninu, os tak, že odvaorestova ravíme z výpeku ěkka. Šťávu přip přes cedník. me dom e propasírujeme hnu tekutinu a vš ených jáhel. říme všec e vývarem z uvař ci šťávy upravím na nahřátém Konzisten aso servírujeme e a rozpečené m ně s jáhlami Dosolím u šťávou společ dlité připraveno talíři po . é řepy na slanině a zelím z červen PEČENÝ VEPŘOVÝ BŮČEK PATŘÍ MEZI KLASICKÁ JÍDLA ČESKÉ KUCHYNĚ. U STRÁVNÍKŮ BODUJE PŘEDEVŠÍM LÁKAVOU VŮNÍ A ŠŤAVNATOSTÍ, ALE TAKÉ PŘÍZNIVOU CENOU. B ůček pochází z přední části vepře. Toto níže položené prorostlé svalstvo a sádlo, jež obepíná břišní dutinu, mívá hrubší vlákna a lze ho používat téměř všestranně. Při správné kuchyňské úpravě se nemusí nutně řadit mezi energetické bomby, zejména pokud narazíte na jemně prorostlý kousek masa. Ten se dá plnit pikantnějšími náplněmi a hodí se také na přípravu guláše. Pořídíte-li si bůček, který má do libovosti daleko, zvolte raději pečenou variantu – nejvhodnějším způsobem přípravy je tepelné zpracování ve vakuovém sáčku. Příznivci mletého masa si mohou bůček vychutnat například v plněných paprikových luscích, kam se často přidává spolu s předním hovězím. Oblíbenou úpravou je také uzení či vaření – tyto dvě varianty bůčku se nejlépe doplňují s hořčicí a křenem. 14 cS1205_01-16.indd 14 1.2.12 16:48