Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 13.2.2014 do 19.2.2014


 - strana 9










     

- strana 9

Pultový prodej Víte, co je CHUTNEY? Čatní, které obohatí každý pokrm Chutney, chatni, a česky čatní nebo také čatný je zvýrazňující omáčka, která dochutí a zvýrazní pokrm. Má široké spektrum chutí, od jemné přes lehce pikantní až po opravdu ostrou. Příprava je časově náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené. Chutney značky Chillila, které zakoupíte na pultu lahůdek, jsou vyrobeny z čerstvých surovin, neobsahují konzervační látky ani umělá barviva.Vše je vyráběno ručně v malých sériích. Chutney jsou vhodné k masu, sýrům i rybám.Využijete je při přípravě salátu i sendviče. Stačí lžička nebo dvě.V nabídce máme hruškové, švestkové, datlové, pomerančové a další. Přijď te 15. 2. 2014 ochutnat značku Chillila přímo na prodejnu. Císařský sýr 45% t. v s. má vláčnou konzistenci a sladkou chuť s ořechovým podtónem, doporučujeme dezertní vína typu Ryzlink, Sylvánské či Burgunské 100 g 14, 90 20, 90 Gran Spicco 32 % t. v s. 36, 90 tvrdý sýr typu parmazán z kravského mléka, doba zrání 12-15 měsíců, vhodné červené víno, sekt 100 g Denně čerstvé lahůdky od stálých českých dodavatelů: Fourme d‘Ambert 50 % t. v s. Pochoutkový salát 100 g sýr s modrou plísní, je vyrobený z nepasterovaného kravského mléka, nese označení AOC, které je garancí tradičního postupu výroby 100 g 7,90 9,90 34,90 Eidam 30 % t. v s. uzený 15, 90 polotvrdý sýr, chuť i vůni má výraznou po uzení přírodním bukovým kouřem, tzv. neutrální sýr, hodí se do teplé i studené kuchyně, vhodné bílé a červené víno, pivo 100 g Eidam 30 % t. v s. polotvrdý sýr vyrobený z pasterovaného kravského mléka, pružné celistvé těsto, tzv. neutální sýr, vhodný do teplé i studené kuchyně, vhodný nápoj víno, pivo 100 g 12, 90 Budapešťský krém 100 g 9,90 12,90 16,90 Sumec filet jedná se o velmi lahodné maso a díky vyššímu obsahu tuku je krásně šťavnaté. Filety jsou bez kostí. 100 g 26, 90 Sumec jako pochoutka Sumec má pevné růžové maso bez kostí, které je vysoce ceněno pro vysoký obsah bílkovin a je kulinářskou specialitou. È ý Marinovaný filet ze sumce Ingredience: 3 filety sumce, 3 dcl bílého jogurtu, rybí koření nebo grilovací koření, 2 stroužky česneku. Postup: Nejprve smícháme jogurt s kořením a utřeným česnekem. Ryby necháme marinovat v této kašičce 24 hod. Dále filety můžeme grilovat nebo péct v troubě.V průběhu můžeme filet mazat zbytkem marinády. Podáváme s bramborem nebo salátem. Koktejl ala krab s ananasem 100 g 11,90 15,90 Bříška z uzeného lososa 100 g 19,90