Aktuálníletáky.cz   

Lidl aktuální akční leták : Asijský týden

Platnost od 24.2.2014 do 2.3.2014


Asijský týden - strana 2










     

Asijský týden - strana 2

A HLASUJTE Pečená kachní prsa s wok zeleninou a jasmínovou rýží POSTUP: Porce: 4 Čas přípravy: 1 hodina Potřebujeme: alobal, wok pánev, sítko SUROVINY: 4 kachní prsa s kůží Čerstvá porce mořská sůl v mlýnku Kania černý pepř v mlýnku Kania mletý zázvor Vitasia mango omáčka Vitasia (na potření kachních prsou) 120 g jasmínové rýže Vitasia 50 g cukety 100 g mrkve 100 g brokolice 50 g žampionů 8 stroužků česneku 1 červená paprika feferonka podle chuti 2 lahůdkové cibulky 2 lžíce sezamového oleje Vitasia rybí omáčka Vitasia ústřicová omáčka Vitasia Kachní prsa: Kůži na kachních prsou nařežeme do čtverečků tak, abychom zbytečně neřízli do masa. Stranu s kůží pouze osolíme, stranu bez kůže ochutíme i mletým pepřem a zázvorem. Na suché rozpálené pánvi pomalu opékáme kachní prsa na straně s kůží směrem dolů, aby se z ní důkladně vypekl tuk. Kachní prsa lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Průběžně sléváme tuk do menší misky. Pečeme, dokud nezískáme dokřupava vypečenou kůži. Kachní prsa otočíme, přikryjeme alobalem a pomalu dopékáme 2 až 3 minuty z druhé strany. Poté je odkryjeme a potřeme na obou stranách mango omáčkou. Přikryjeme opět alobalem, stáhneme z ohně a necháme na pánvi odpočinout. Kachní prsa by měla být středně propečená. (V případě, že jsou kachní prsa příliš velká a málo propečená, můžeme je dopéct ještě v troubě.) Jasmínová rýže: Jasmínovou rýži vaříme v osolené vroucí vodě na mírném plameni asi 10 minut. Poté scedíme a necháme pod pokličkou na teplém místě dojít. Wok zelenina: Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na různé tvary. Např. cuketu a mrkev na tenké proužky, brokolici na malé růžičky, žampiony na čtvrtky, česnek na plátky, červenou papriku na větší kousky, feferonku a lahůdkovou cibulku i s natí najemno. Do rozpálené wok pánve nalijeme sezamový olej a zprudka opečeme nakrájenou zeleninu (bez lahůdkové cibulky). Wok zelenina by měla být křupavá, proto ji připravujeme jen krátce (asi 2 minuty). Přidáme trochu vypečeného kachního tuku, pár kapek rybí a ústřicové omáčky. Důkladně promícháme, odstavíme z ohně a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku. Promícháme. Servírování: Kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a osušíme od tuku na papírovém ubrousku. Na talíř dáme wok zeleninu, navrch poklademe plátky kachních prsou, posypeme nahrubo nasekanou natí lahůdkové cibulky a pokapeme sezamovým olejem. Jako přílohu podáváme jasmínovou rýži. "Nudle" z kachních prsou s rýží Basmati Porce: 2 Čas přípravy: 40 minut Čas marinováni masa: 1 hodina Potřebujeme: sítko POSTUP: SUROVINY: Sladkokyselá marináda: V misce zamícháme med, bílý vinný ocet, sójovou omáčku a nastrouhaný česnek. "Nudle" z kachního masa: Z kachních prsou odstraníme kůži a tuk. Nakrájíme je na tenké nudle, které namočíme do marinády. Dáme alespoň na hodinu do lednice odstát. Mezitím připravíme zeleninu. Mrkev nakrájíme podélně na tenké plátky a poté zešikma na proužky. Pórek, feferonku bez jadérek, červenou cibuli a bambusové výhonky nakrájíme na tenké proužky. Marinovaná kachní prsa scedíme (marinádu si odložíme na později) a osušíme na papírovém ubrousku, aby při restování nepustila šťávu. Restujeme zprudka na pánvi na rozpáleném sezamovém oleji. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, červenou cibuli a červenou feferonku. Promícháme a restujeme asi 5 minut, aby zelenina zůstala křupavá. Poté přidáme nakrájené bambusové výhonky, marinádu a teplý vývar. Krátce povaříme, aby se tekutina trochu odpařila. Nakonec přidáme lžíci másla, které omáčku zahustí a přisypeme hrst nasekané petrželky. Krátce povaříme a podle chuti osolíme. Rýže Basmati: Basmati rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě (cca 10 minut). Poté scedíme přes sítko. Servírování: Na talíř dáme uvařenou rýži, doprostřed kachní nudle se zeleninou a polijeme šťávou. 2 kachní prsa Čerstvá porce 2 lžíce medu Marlene 4 lžíce bílého vinného octa Acentino 4 lžíce sójové omáčky Vitasia 2 stroužky česneku 1 větší mrkev ½ pórku 1 červená feferonka 1 červená cibule 2 lžíce bambusových výhonků Vitasia 3 lžíce sezamového oleje Vitasia 100 ml teplého vývaru 1 lžíce másla hrst čerstvé petrželky 200 g rýže Basmati Golden Sun sůl 90 34 Vinný ocet Zahradní bylinky různé druhy, 0,5 l, 1 l = 69,80 Kč 90 2 REGION CZ – 09/2014 82 Květový med 500 g, 1 kg = 165,80 Kč různé druhy, Ø květináče cca 13 cm, Maďarsko, kus 90 29 Nabídka zboží platí od 24. 2. do 2. 3. 2014 nebo do vyprodání zásob. Chyby v tisku vyhrazeny. Ceny jsou bez dekorace. Firma Lidl si vyhrazuje právo změn v balení a variantě nabízeného zboží. Odběr možný jen v obvyklém množství.