Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 26.2.2014 do 11.3.2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Bačovy brynzové halušky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Halušky: Horeca Select Brambory varný typ B Mouka hrubá Mouka hladká Sůl kamenná Horeca Select Sádlo škvařené Brynza Slanina bez kůže Klobása papriková Horeca Select Petržel hladkolistá 2500 g 550 g 550 g 20 g 100 g 600 g 600 g 400 g 20 g Cena za jednu porci** : 34,75 Kč 5,06 Kč 5,78 Kč 0,09 Kč 4,05 Kč 100,14 Kč 55,20 Kč 33,00 Kč 2,28 Kč 24,03 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 40 min 1. Májová brynza se považuje za nejlepší čas na konzumaci této ovčí lahůdky. Je to dáno pestrou luční potravou, která se v tomto čase vyskytuje na pastvinách. 2. Když je brynza příliš výrazná, rozpustíme ji společně se smetanou. 3. Strouháme-li brambory do studené vody a následně je vyždímáme, jsou halušky po uvaření světlejší. Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO Brynza 90 166, 191,94* 14 cF1406_01-16.indd 14 bal.: 3 kg cena za 1 kg další akční ceny také na: bal.: 1 kg, 5 kg 50 12, 14,38* Papriková klobása bal.: 10× 150 g, 10× 200 g cena za 1 ks od 90 19, 22,89* Petržel hladkolistá původ: Německo bal.: vanička 100 g cena za 100 g 11.2.14 11:53 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j ilustrativní. Ověřte si prosím p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava halušek (cca 30 minut): Očištěné, opláchnuté brambory jemně nastrouháme a necháme okapat. Osolíme a zpracujeme spolu s moukou v těsto. Připravené těsto protlačujeme přes hrubě děrované tvořítko do vroucí, osolené vody. Vaříme 8–10 minut, dokud nám vzniklé halušky nevyplavou na povrch. Uvařené halušky necháme okapat a promastíme sádlem. • Servírování: Plátky klobásy společně s kostičkami slaniny necháme trochu vypéct v pánvi, lehce orestujeme a smícháme s porcí halušek. Poté prohřáté halušky přeložíme na nahřátý talíř a posypeme rozdrobenou brynzou. Ta se nám po zamíchání krásně rozpustí a dochutí celý pokrm. Pokrm doplníme lístky hladkolisté petržele.