Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 26.2.2014 do 11.3.2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Zabíjačkový guláš v chlebu Suroviny na 10 porcí: Maso: Vepřová krkovička Vepřový lalok Vepřová ledvinka Vepřová slezina• Vepřový jazyk Vepřové srdce Vepřová játra Horeca Select Sádlo škvařené Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Paprika mletá sladká Česnek český Horeca Select Kmín celý Horeca Select Pepř černý mletý Sůl kamenná Zahuštění: Vepřový mozeček• Mouka hladká Servírování: Chleba – malý bochníček 10 ks Listové saláty Cibule červená 700 g 400 g 300 g 200 g 200 g 200 g 200 g 150 g 300 g 30 g 40 g 0,5 g 0,5 g 20 g 93,03 Kč 31,16 Kč 18,57 Kč 4,60 Kč 20,38 Kč 14,38 Kč 12,38 Kč 6,08 Kč 4,77 Kč 11,27 Kč 6,40 Kč 0,10 Kč 0,15 Kč 0,09 Kč 100 g 50 g 2,99 Kč 0,53 Kč 2500 g 200 g 40 g 169,00 Kč 15,90 Kč 0,60 Kč Cena za jednu porci** : • Artikl není momentálně v sortimentu, cena je vypočítána z průměrné tržní ceny. Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 41,24 Kč Obtížnost: 3h • Příprava masa (cca 30 minut): Maso a droby (vnitřnosti) omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kostky 2 × 2 cm. Ledvinky prokrojíme a odstraníme ledvinovou pánvičku s močovody. Poté je spaříme opakovaně ve 3 vodách. Játra odblaníme, stejně tak slezinu. • Příprava omáčky (cca 120 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle do tmavé, zlatavé barvy. Poté přidáme kostky masa, drobů (kromě mozečku), orestujeme a zasypeme paprikou. Opět vše restujeme do nahnědlé barvy. Vše zalijeme vodou, ochutíme solí, kořením a nastrouhaným česnekem. Za občasného míchání maso dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a orestujeme ji do barvy základu. Následně zalijeme vodou, rozšleháme a prováříme asi 15 minut. Ke konci varu přidáme odblaněný, na malé kostičky nakrájený mozeček, a dále ještě povaříme asi 5 minut. Pak přidáme měkké maso a dle potřeby ještě dochutíme. • Servírování: Malý, kulatý chléb skrojíme na povrchu a lžící vydlabeme chlebovou střídku. Tu můžeme usušit a následně použít na zahušťování jiného guláše. Před servírováním chleba rozpečeme a nalijeme do něj porci guláše, který doplníme snítkou petržele, listy salátu a plátky červené cibule. Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 1. Zabíjačkový guláš je typické jídlo při pořádání zabíjaček. Můžete ho zahušťovat i rozmíchaným mozečkem. 2. Nezvyklé je na něm to, že se při jeho přípravě kombinuje maso s vnitřnostmi. 3. Abychom mohli mozeček odblanit, musíme ho spařit v horké vodě. Je potom pevnější a dobře se nám s ním pracuje. MRAŽENÉ Vepřová krkovice bez kosti 90 16, 19,44* cF1406_01-16.indd 15 Polévkový chléb dlabaný bal.: 4× 250 g cena za 250 g 00 179, 205,85* Paprika sladká mletá bal.: 500 g cena za 500 g 90 119, 137,89* kuchyňská úprava původ: Česká republika vakuově baleno bal.: cca 1,5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 12.2.14 15:11