Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Naše noviny

Platnost od 27.2.2014 do 5.3.2014


Naše noviny - strana 6










     

Naše noviny - strana 6

Ovoce, Zelenina Květák na Váš stůl Výběr nejlepšího ovoce a zeleniny z Globusu. ová Martina Lebed PRODEJCE HYPERMARKET JENIŠOV Jablka červená, Idared volná 1 kg 13, 90 Květák bílý 1 ks Květák (lidově nazývaný karfiol) řadíme mezi košťálovou zeleninu. Má bílé zdužnatělé květenství, obklopené tmavě zelenými listy, které ho chrání před sluncem i před škůdci. Obsahuje vysoký podíl vitamínu C, v menším množství i vitamíny skupiny B, vitamín E a provitamín A. Má typickou nasládlou chuť a intenzivní aroma, které se ještě zvýrazňuje při vaření ve vodě. 29,90 Jeho využití v kuchyni je opravdu široké – věděli jste, že se může konzumovat i syrový a tak si zaručeně uchová vysoký obsah vitamínu C ? Častěji ho ale tepelně zpracováváme - může se vařit, dusit, gratinovat, smažit v těstíčku, v trojobalu, v pivním těstíčku nebo jako květákové placičky, zapékat s vejci nebo připravovat jako mozeček. Může se ochucovat různými druhy koření. Připravují se z něj krémové polévky, přidává se spolu s další zeleninou do vývarů, dělají se z něj přílohy k masům. Květák se může konzervovat sterilizací ve sladkokyselém nálevu nebo se běžně zmrazuje. Květákové karbanátky se sýrem a šunkou Limeta 1 ks Česnek volný 1 kg 4,90 64, 90 Rajčata cherry keříková balená, 500 g 100 g = 7,18 Kč 1 ks Kedlubna modrá s listy 1 ks 35,90 10,90 Ingredience: 800 g vařeného květáku, 150 g šunkového salámu, 100 g strouhaného sýru (eidam, může být i uzený), 2 vejce, 5 - 6 lžic polohrubé mouky, sůl, pepř, muškátový oříšek, strouhanka na obalení. Postup: Květák uvařte do měkka v osolené vodě, nechte vychladnout a poté rozmačkejte vidličkou.Vložte do misky, přidejte na kostičky nakrájený šunkový salám, nastrouhaný sýr, 2 celá vejce, polohrubou mouku podle potřeby, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem, vše důkladně promíchejte. Ze směsi udělejte karbanátky, které obalte ve strouhance a odkládejte na plech s pečícím papírem.Vložte do trouby vyhřáté na 190 - 200 °C, po cca čtvrthodině karbanátky obraťte a dopečte. Ideální přílohou jsou vařené brambory, kaše nebo zeleninový salát.