Aktuálníletáky.cz   

Lidl aktuální akční leták : Losos pro Vikinga

Platnost od 10.3.2014 do 16.3.2014


Losos pro Vikinga - strana 2










     

Losos pro Vikinga - strana 2

A HLASUJTE Filety z lososa s bazalkovým ragú POSTUP: Porce: 4 Čas přípravy: 1 hodina 15 minut Potřebujeme: sítko, kuchyňský robot nebo hmoždíř Bazalková pasta SUROVINY: • 4 filety čerstvého lososa • 30 g čerstvé bazalky • 5 stroužků česneku • mořská sůl v mlýnku Kania • černý pepř v mlýnku Kania • olivový olej Primadonna • 50 g bílých fazolek Cornfarm (namáčíme nejlépe přes noc) • 50 g brambor • 30 g mrkve • 50 g řapíkatého celeru • 30 g cukety • asi 100 ml drůbežího vývaru • 3 lžíce studeného másla • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu Lístky bazalky omyjeme a otrháme stonky. Dva oloupané stroužky česneku nakrájíme na kousky. Bazalku a česnek přendáme do kuchyňského robota. Osolíme, opepříme a přilijeme olivový olej podle potřeby. V kuchyňském robotu sekacím nožem připravíme pastu. Takto připravená pasta nemusí mít úplně jemnou konzistenci. Bazalkové ragú Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě doměkka. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer omyjeme, nakrájíme na kostičky a krátce blanšírujeme (krátce povaříme v osolené vodě). Omytou cuketu nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme v hrnci do varu. Vložíme scezené fazole, mrkev a celer. Necháme povařit. Přidáme cuketu a brambory. Podle potřeby můžeme podlít i trochou vývaru. Nakonec přidáme bazalkovou pastu. Dále již nevaříme, aby si bazalka zachovala svou barvu a chuť. Promícháme a zjemníme studeným máslem. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Filety z lososa: Filety z lososa očistíme od šupin, omyjeme a osušíme. Poté osolíme a opepříme z obou stran. Opékáme nejdřív na straně s kůží na olivovém oleji na rozpálené pánvi. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Poté je otočíme a pomalu pečeme z druhé strany. Do pánve přidáme 3 roztlačené stroužky česneku a rozmarýn. Odstavíme z ohně a filety necháme ještě pomalu dopéct. Losos se nesmí propéct úplně, aby zůstal šťavnatý. Servírování: Na hluboký talíř přendáme bazalkové ragú. Navrch poklademe filet z lososa a ozdobíme lístkem čerstvé bazalky. K takto připravenému pokrmu můžeme podávat předvařené brambory, které nakrájíme na menší kousky a opečeme na pánvi. Citróny odrůda: primofiori, původ: itálie, I. jakost, 1 kg 29 90 2 REGION CZ – 11/2014 Fazole bílé 500 g, 1 kg = 59,80 Kč 29 90 Nabídka zboží platí od 10. 3. do 16. 3. 2014 nebo do vyprodání zásob. Chyby v tisku vyhrazeny. Ceny jsou bez dekorace. Firma Lidl si vyhrazuje právo změn v balení a variantě nabízeného zboží. Odběr možný jen v obvyklém množství.