Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure

Platnost od 12.3.2014 do 8.4.2014


Epikure - strana 12










     

Epikure - strana 12

Ryby 4× VÝTEČNÁ ÚPRAVA Chcete-li připravit pstruha namodro, opatrně ho stočte a  svažte kuchyňským provázkem. Díky tomu se bez problémů vejde do hrnce a  na talíři bude vypadat perfektně. GRILOVANÝ S BYLINKAMI PSTRUH NAMODRO Pstruha velmi zvolna a krátce vařte v ochuceném vývaru. Pokud do něj přidáte trochu vinného octa, pstruh získá namodralou barvu, ovšem pouze za předpokladu, že jemná vrstva slizu na jeho těle zůstala neporušená. Proto je třeba s rybou při této úpravě zacházet zvlášť opatrně. Pstruh je výborný pro úpravu na grilu. Břišní dutinu očištěné a usušené ryby osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Do listu pórku zaviňte snítku čerstvého tymiánu a dvě snítky hladkolisté petržele a vložte dovnitř ryby. Pstruha poprašte hladkou moukou a  na grilu rozehřátém na 220 °C opečte po obou stranách dozlatova. Před podáváním mírně přisolte a opepřete. PEČENÝ V TROUBĚ PSTRUH PO MLYNÁŘSKU S MANDLOVÝM MÁSLEM Celý pstruh se peče 20–25 minut v  troubě při teplotě 180 °C společně s chřestem a brambory nakrájenými na čtvrtky. Brambory musejí být předvařené a  chřest marinovaný v olivovém oleji se solí. Pstruha osolte, obalte v hladké mouce se solí, drceným kmínem a sladkou paprikou a smažte na oleji, dokud nezezlátne. Díky vrstvě mouky se v mase rozvine více vůní a chutí, než kdybyste rybu smažili bez obalu. Na másle dozlatova osmahněte mandlové lupínky a máslem s lupínky rybu polijte. 12 cE1407_10-13.indd 12 EPIKURE 25.2.14 10:36