Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure

Platnost od 12.3.2014 do 8.4.2014


Epikure - strana 3










     

Epikure - strana 3

L ibové, křehké, a přesto pevné kuřecí maso můžete upravit vcelku s  kůží, naporcované na části i nakrájené. 1. Kuřecí křídla obsahují část prsního masa – jeho množství záleží na způsobu porcování. Hodí se k marinování, grilování, pečení i smažení a lze je podávat s nejrůznějšími dipy. 3 2. Kuřecí stehna nabízejí zvlášť šťavnaté maso, které má výraznější chuť než maso z  prsou. Můžete ho smažit, péct, dusit i  grilovat. Dolní část stehen (tzv. paličky) jsou v  grilované, smažené nebo pečené formě oblíbené jako chuťovka. 3. Kuřecí prsa s  kůží lze vcelku upravit stejným způsobem jako stehna. Zbavená kůže a  nakrájená na kostičky se stanou základem frikasé či soté. 1 4. Kuřecí prsní filet bez kůže je ideální k  přípravě minutek. Křehké libové maso lze zprudka osmažit nebo opéct, vcelku i  nakrájené na kousky. Vysušení během tepelné úpravy předejdete zabalením filetu do plátku slaniny, díky němuž maso zůstane šťavnaté. 4 2 Při práci se syrovým kuřetem je třeba dbát na dokonalou hygienu. Kvůli předcházení salmonelové nákaze se čerstvá kuřata musejí skladovat dobře zabalená a  v  chladu. Po vyjmutí z  chladničky by mělo následovat důkladné omytí kuřete zvenku i  zevnitř a  rychlé zpracování. Prkénko, na němž krájíte maso, spolu s nožem ihned pečlivě umyjte. Zbytky z porcování kuřete jsou surovinou pro vynikající silný vývar. Profesionálové si připravují vlastní bujón z křídel a polévkové zeleniny, který posléze používají při vaření polévek a omáček. 3 cE1407_02-05.indd 3 25.2.14 10:35