Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure

Platnost od 12.3.2014 do 8.4.2014


Epikure - strana 4










     

Epikure - strana 4

Ma so CITRONOVÉ KUŘE (6 PORCÍ) ½ svazku citronového tymiánu ½ svazku rozmarýnu 3 bio citrony 1 lžička celého pepře 1 lžička mořské soli 1 stroužek česneku 1–2 červené chilli papričky 1 lžíce medu 6 lžic olivového oleje 1,5 kukuřičného pularda (zhruba 1500 g masa) ½ šálku zelených oliv s peckami sůl Nejprve připravíme marinádu – omyjeme bylinky, z  několika snítek odrhneme lístky a nasekáme je. Z jednoho citronu ostrouháme kůru a vymačkáme asi tři lžíce šťávy. Pepř rozdrtíme v hmoždíři, chilli papričky zbavené zrnek najemno nasekáme a  česnek nakrájíme na tenké plátky. Bylinky smícháme s citronovou kůrou, pepřem, papričkami, česnekem, lžičkou soli, citronovou šťávou, medem a 3 lžícemi olivového oleje. Kuřata rozdělíme na čtvrtky a položíme je kůží nahoru do hlubokého pekáče. Opatrně zvedneme kůži, vložíme pod ni snítky bylinek (1), vetřeme část připravené marinády a zbytkem směsi potřeme povrch kuřecích čtvrtek (2). Maso zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na 2–3 hodiny do chladu. Po vyjmutí z chladničky a  sejmutí fólie pokapeme kuře olivovým olejem, mírně osolíme, lehce postrouháme citronovou kůrou (3) a  na povrch masa naklademe tenké plátky ze dvou citronů (4). V horkovzdušné troubě předehřáté na 180 °C (v  elektrické na 200 °C) pečeme hodinu za průběžného polévání výpekem (5). Na posledních 10 minut pečení přidáme olivy a při podávání ozdobíme zbylým tymiánem a rozmarýnem (6). 1 2 3 4 5 6 4 cE1407_02-05.indd 4 EPIKURE 25.2.14 10:35