Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé zboží

Platnost od 12.3.2014 do 25.3.2014


Čerstvé zboží - strana 14










     

Čerstvé zboží - strana 14

Pečená jehněčí kýta s nádivkou a špenátem z kopřiv Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2000 g 200 g 100 g 8g 35 g 598,00 Kč 7,98 Kč 3,09 Kč 0,04 Kč 5,60 Kč 0,5 g 100 g 500 g 1g 0,17 Kč 11,96 Kč 12,96 Kč 0,50 Kč 200 g 500 g 100 g 150 g 250 g 200 g 10 g 1g 150 g 200 g 79,98 Kč 18,60 Kč 1,33 Kč 10,04 Kč 10,13 Kč 23,92 Kč 0,04 Kč 0,70 Kč 2,53 Kč 21,80 Kč 800 g 15 g 100 g 2g 319,92 Kč 2,40 Kč 11,96 Kč 1,00 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 30 min • Příprava jehněčí kýty (cca 120 minut): Kýtu zbavíme blan, osolíme, opepříme, potřeme nastrouhaným česnekem a zdrezírujeme potravinářským motouzem do pěkného, pravidelného tvaru. Takto připravenou kýtu opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Opečenou kýtu vyjmeme a na výpeku orestujeme nakrájenou šalotku do zlatova. Šalotku přendáme do pekáče, přidáme opečenou kýtu a vše vložíme do předem předehřáté trouby na 170 °C. Pečeme doměkka, zpočátku přiklopené. Během pečení maso pod** léváme vodou a dle potřeby obracíme. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a výpek přelijeme do kastrůlku na přípravu šťávy. • Příprava šťávy (cca 25 minut): Z výpeku odvaříme veškerou tekutinu. Za stáleho míchaní a občasného zastříknutí vodou výpek vyrestujeme (bílkoviny) na tuk do zlatavé barvy (kdo chce, může v tuto chvíli zaprášit lehce hladkou moukou), zalijeme připraveným drůbežím vývarem, zredukujeme a přecedíme. Těsně před servírováním postupně vmícháváme kostičky vychlazeného másla. Tím šťávu zjemníme a lehce zahustíme. Šťávu dochutíme dle potřeby solí a čerstvě mletým pepřem. • Příprava kopřivové nádivky (cca 45 minut): Žemli nakrájíme na kostky (2,5 cm), vložíme do trouby a zapečeme do zlatova. Poté kostky žemle zvlhčíme mlékem a smetanou. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zlehka orestujeme na části másla. Přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, opět orestujeme a poté smícháme s připravenou navhlčenou žemlí. Z kopřiv otrháme listy, důkladně je omyjeme, překrájíme a přidáme do misky k žemli. Vše lehce promícháme. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme do pěny společně s máslem a nastrouhaným muškátovým oříškem, poté lehce vmícháme do žemlové směsi. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který ochutíme solí, a opět lehce smícháme se směsí. Hotovou nádivku vložíme do vymaštěného pekáče, pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Délka pečení závisí na výšce připravované nádivky. Správně upečená nádivka je propečená a na povrchu zlatavá. Po vychladnutí ji krájíme na požadované porce. • Příprava přílohy – kopřiv (cca 8 minut): Z kopřiv otrháme listy, důkladně je omyjeme a necháme okapat. Na rozpuštěném másle zpěníme na plátky nakrájený česnek, přidáme kopřivy, osolíme a rychle prohodíme spolu s česnekovým máslem. Takto připravené kopřivy ihned servírujeme na talíř. • Servírování: Na nahřátý talíř položíme nejprve rozpečenou nádivku. Tu doplníme čerstvě připravenými kopřivami. Následně vše lehce podlijeme šťávou a na to položíme dva plátky jehněčí kýty. Cena za jednu porci : 114,46 Kč Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 1. Jehněčí kýta musí být zbavená provázku, ohříváme ji vcelku a krájíme na jednotlivé porce až těsně před servírováním na talíř. 2. K tomuto pokrmu jsme zvolili odlehčenou formu nádivky, která je použita jako příloha. 3. Nádivku můžete zavinout i do jehněčí kýty. Pozor však při drezírování provázkem, zatahujeme jej pouze lehce, nebo balíme plec do alobalu. Česnek bílý český Jehněčí kýta bez kosti 00 299, 343,85* 14 cF1407_09-16.indd 14 původ: Nový Zéland vakuově baleno bal.: cca 1,5 kg cena za 1 kg 90 159, 183,89* vel.: příčný průměr 40+ mm původ: Česká republika bal.: síť 1 kg cena za 1 kg 61,9071,19* Smetana ke šlehání 31 % bal.: 4× 1 l cena za 1 l 26.2.14 14:13 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Jehněčí kýta bez kosti Šalotka Olej slunečnicový Sůl kamenná Česnek český Šťáva: Horeca Select Pepř černý celý Máslo 82 % Drůbeží vývar, vlastní výroba Sůl Fleur de Sel Kopřivová nádivka: Kopřivy čerstvé Žemle Mléko 1,5 % Horeca Select Smetana 30 % Vejce Máslo 82 % Sůl kamenná Horeca Select Muškátový oříšek Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Anglická slanina Kopřivy: Kopřivy čerstvé Česnek český Máslo 82 % Sůl Fleur de Sel ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky