Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online :

Platnost od 13.3.2014 do 19.3.2014


 - strana 22










     

- strana 22

RECEPTY Hruška Hrušky hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! jenom zlatá Plodná hruška Potřebujeme: • 1 hrušku • 1/2 melounu Cantaloupe Postup: Z  hrušky odstraníme dřevnatou stopku a  rozkrojíme ji na  čtvrtky. Z  melounu vydlabeme jádra a  odřízneme slupku. Odšťavníme hrušku, pak meloun a  šťávu smícháme ve  sklenici. Poznámka: Melouny byly vždy symbolicky spojovány s plodností a skutečně také obsahují mnoho cenných látek. Hrušky jsou bohaté na kyselinu listovou, melouny mají jemně čisticí účinky, proto je tato šťáva ideální, pokud plánujete početí. Pramen a foto: Džusy, Nakladatelství ALPRESS Drobenkový koláč s hruškami Řezy s hruškovým a šlehačkovým krémem Potřebujeme: • 180 g másla nebo Hery • 200 g cukru krupice • 5 vajec • špetku soli • 6 lžic mléka • 300 g hladké mouky • 1/2 balíčku prášku do pečiva • 100 g čokoládové rýže nebo nadrobno pokrájené čokolády Na hruškový krém: • 700 g zralých hrušek • 5 dl vody • 100 g cukru krupice • 1 balíček skořicového cukru • šťávu z 1 citronu • 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku Na šlehačkový krém: • 100 g čokolády na vaření • 400 ml smetany ke šlehání • 400 ml hustého bílého jogurtu • 1 vanilkový cukr • želatinový ztužovač Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přišleháme žloutky, přidáme mléko, mouku smícháme s práškem do pečiva, čokoládovou rýži nebo nakrájenou čokoládu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto upečeme ve vymazaném a moukou vysypaném plechu. Připravíme si hruškový krém. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme a povaříme ve 4 dl vody s krupicovým a skořicovým cukrem a citronovou šťávou. V 1 dl vody rozmícháme pudinkový prášek a nalijeme ke hruškám. Za stálého míchání povaříme dohusta. Připravíme si šlehačkový krém: Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu a zředíme ji 3 lžícemi smetany. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha, vmícháme čokoládu, jogurt, vanilkový cukr a želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu. Po vychladnutí korpus potřeme horkým hruškovým krémem a znovu necháme vychladnout. Nakonec celý povrch potřeme šlehačkovým krémem a necháme ztuhnout. Pramen a ilustrační foto: Alena Doležalová: Neodolatelné krémové moučníky, Nakladatelství DONA Salát s hruškami a plísňovým sýrem Potřebujeme: Na náplň: • 30 g krystalového cukru • lžičku mleté skořice • 300 ml smetany ke šlehání • 2 žloutky • 800 g půlených hrušek Na těsto: • 200 g hladké mouky • sůl • 40 g cukru • 90 g Hery Postup: V malé misce promícháme vidličkou cukr se skořicí a odložíme stranou. V jiné misce ušleháme žloutky a smetanu ke šlehání, až se dokonale promísí. Směs přikryjeme a uložíme do chladničky. Troubu předehřejeme na 200° C. V další misce vidličkou promícháme mouku, cukr a špetku soli. Špičkami prstů rozdrobíme Heru do mouky, až se začnou tvořit větší hrudky. Rukou směs přitlačíme ke dnu a stěnám zapékací misky o průměru 25 cm. Na těsto navrstvíme okapané plátky nakrájené hrušky, rovnoměrně posypeme cukrem se skořicí a koláč dáme asi 5 minut péct, dokud se trochu nerozpustí. Do formy stojící na roštu nakonec opatrně nalijeme na rozložené hrušky smetanu se žloutky a koláč ještě pečeme asi 30 minut. Pramen a foto: www.nadoma.cz CTB22, HB22, Kar22, Kyj22, Ol22, Pel22, Pre22, VsM22, Zl22, Zno22, ZS22 / AMK22, AAM22, APO18, AAS22, Ben22, Ber22, Sla22, Ta22 / - Potřebujeme: • 250 g těstovin orecchiette • 1 červenou čekanku radicchio, natrhanou na kousky • 1 salát dubáček, natrhaný na kousky • 2 hrušky • 3 lžíce citronové šťávy • 250 g sýra s modrou plísní, nakrájeného na kostičky • 60 g nasekaných vlašských ořechů • 4 rajčata, nakrájená na čtvrtky • 1 červenou cibuli, nakrájenou na kolečka • 1 nastrouhanou mrkev • 8 lístků bazalky • 60 g polníčku • 4 lžíce olivového oleje • 3 lžíce bílého vinného octa • sůl a pepř Postup: Ve velkém hrnci se silným dnem přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Vložíme do ní těstoviny a vaříme je 8–10 minut, až jsou al dente. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do mísy dáme čekanku a dubáček. Hrušky rozpůlíme, vyjmeme jádřince, dužninu nakrájíme na kostičky a promícháme se lžičkou citronové šťávy, aby nezhnědly. K listům salátu přidáme sýr, ořechy, hrušky, těstoviny, rajčata, cibuli, mrkev, bazalku a polníček. Zbylou citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a octem, osolíme a opepříme. Směsí přelijeme salát, vše dobře promícháme a ihned podáváme. Pramen a foto: Recepty na každý den – Těstoviny, Nakladatelství SLOVART CL22, HK22, Ko22, Me22 / Che22, Cho22, KV22, Lit22, LTV22, Lou22, Mo22, Plz22, Tp22 / -