Aktuálníletáky.cz   

Lidl aktuální akční leták : Bombastické ceny

Platnost od 17.3.2014 do 23.3.2014


Bombastické ceny - strana 2










     

Bombastické ceny - strana 2

KRůtí pRsa v HouBové oMáčCe UP: POSTU Porce: 4 Čas přípravy: 1 hodina Potřebujeme: hlubokou pánev SUROVINY: • 600 g krůtích prsou Čerstvá porce • rostlinný olej Promienna • 1 cibule • 4 stroužky česneku • 200 g žampionů • 50 ml brandy (lze použít Gold Brand Spirituose) • asi 200 ml krůtího nebo drůbežího vývaru • mořská sůl v mlýnku Kania • černý pepř v mlýnku Kania • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %) • 2 lžíce sekané petrželky • 1 brokolice Houbová omáčka: Do rozpáleného kastrolu nalijeme olej (asi dvě lžíce). Cibuli nakrájenou najemno a česnek na plátky pomalu restujeme a necháme zesklovatět. Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do kastrolu. Zarestovaný základ podlijeme brandy (můžeme i flambovat). Krátce povaříme a dle potřeby podlijeme vývarem. Když se vývar trochu zredukuje, přilijeme smetanu. Poté vaříme asi 5 minut. Krůtí prsa: Očištěná a omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme. Na velké pánvi rozpálíme rostlinný olej a maso ze všech stran zprudka orestujeme. Poté přilijeme houbovou omáčku, která se ještě trochu zredukuje a spojí se s masem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Brokolice: Očištěnou brokolici vaříme v osolené vroucí vodě asi 3 až 4 minuty, aby nebyla rozvařená (podle velikosti růžiček). Poté scedíme. Servírování: Na mělký talíř naservírujeme krůtí prsa v houbové omáčce, která obložíme vařenou brokolicí. Jako příloha se skvělé hodí dušená rýže nebo bramborové noky. A HLASUJTE Porce: 2 Čas přípravy: 20 minut Potřebujeme: potravinářskou fólii, paličku na maso, velkou pánev KRůtí pRsa se sušenOu šunKou a pošírOvaNým veJceM POSTUP: SUROVINY: • 400 g krůtích prsou Čerstvá porce • mořská sůl v mlýnku Kania • černý pepř v mlýnku Kania • olivový olej Primadonna • 4 plátky šunky sušené vzduchem Dulano • 100 g cherry rajčat • 2 stroužky česneku • 1 lžíce másla • 125 g čerstvého špenátu • šťáva z ½ citrónu • 1 lžíce octa Pagusa • 2 vejce 7 OCet 90 1l Krůtí prsa: Krůtí prsa očistíme od blanek a omyjeme. Nakrájíme na 4 silnější steaky, přikryjeme potravinářskou fólií a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Na velké rozpálené pánvi s trochou olivového oleje opečeme krůtí steaky do zlatohněda. Když steaky opékáme z druhé strany, přidáme do pánve plátky sušené šunky. Po opečení šunky položíme na opečená krůtí prsa. Cherry rajčata překrojíme na polovinu a dáme do pánve k masu. Po chvíli přidáme najemno nasekané stroužky česneku a 1 lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přidáme špenát. Opepříme a krátce orestujeme, aby špenát trochu změkl. Odstavíme z ohně a necháme na pánvi dojít. Nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Pošírované vejce: Vodu s 1 lžící octa přivedeme v menším kastrolu k varu. Vařící vodu zamícháme lžící, abychom vytvořili vír, do kterého vyklepneme vajíčko. Vaříme doměkka asi 3-4 minuty. Servírování: Na talíř naservírujeme orestovaný špenát s cherry rajčaty. Na zeleninu položíme 2 steaky z krůtích prsou se sušenou šunkou. Nahoru dáme pošírované vejce, které nožem nařízneme a poté osolíme. SuŠEnÁ ŠuNka 49 90 kLasIk / s pePřeM, 125 G/150 G, 100 G = 39,92 kč ehÁnÍ L SmeTanA kE Š 18 90 oBsaH tUku 33 %, 250 Ml, 1 L = 75,60 kč GOld BRanD SPirItuOse aLk. 30 % Obj., 0,7 L, 1 l = 184,29 kč 0g 0 1 šunky obsahuje min. 130 g masa 2 REGION CZ – 12/2014 129.- Nabídka zboží platí od 17. 3. do 23. 3. 2014 nebo do vyprodání zásob. Chyby v tisku vyhrazeny. Ceny jsou bez dekorace. Firma Lidl si vyhrazuje právo změn v balení a variantě nabízeného zboží. Odběr možný jen v obvyklém množství.