Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Potraviny

Platnost od 26.3.2014 do 8.4.2014


Potraviny - strana 3










     

Potraviny - strana 3

Jarní výlovy českých rybníků Historie rybníkářství První písemné záznamy o zakládání rybníků a rybničním hospodaření v českých zemích jsou z 11. a 12. století. Nejstarší rybníky patřily klášterům, hlavní chovnou rybou byl kapr. Vedle klášterů byly rybníky ve 13. století i součástí feudálních panství, doba od poloviny 14. století pak už je počínající etapou výrazného rozvoje rybníkářství. Císař Karel IV. podporoval výstavbu rybníků, zdokonalila se i jejich stavební technologie. Zlatý věk rybníkářství začal v českých zemích koncem 15. a pokračoval po celé 16. století, zejména díky bouřlivé výstavbě rybníků. Současnost a výlovy Současný chov ryb se odehrává ve vysoce konkurenčních tržních podmínkách a náročném ekonomickém prostředí. Nejvážnějším problémem našeho rybníkářství je jednoznačně odbahnění rybníků. Výlovy sladkovodních ryb v Čechách probíhají každoročně na jaře a na podzim. Kromě kapra se vylovují převážně amuři, candáti, líni, pstruzi, siveni, sumci, štiky a tolstolobiti či úhoři. V posledních letech se v České republice ročně vyprodukuje kolem 20 tisíc tun tržních ryb (z toho kapr kolem 17 tisíc tun). Kapři se prodávají převážně ve stáří 3–4 roky a s váhou 2,5–3 kg. Jejich spotřeba každoročně stoupá. Tradiční rozdělení velikostí: Kapr I. třídy do 2,5 kg/ks Kapr výběr nad 2,5 kg/ks SLEVA 15 % *cena s DPH × Uvedená cena je již po slevě. návod jak naporcovat kapra naleznete zde: Význam kapra na celý sortiment živých sladkovodních ryb n z Čech a Slovenska Regálové ceny jsou již po slevě. 13. ročník „Mistrovství České republiky SLEVA 20 % v otevírání ústřic“ NA CELÝ SORTIMENT ÚSTŘIC! REGÁLOVÉ CENY JSOU JIŽ PO SLEVĚ. Pořadatel: MAKRO Cash & Carry ČR Datum konání: 5. 4. 2014, 12:00–14:00 hodin Místo konání: Praha 1, Staroměstské náměstí cS1408_01-22.indd 3 12.3.14 17:35