Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 26.3.2014 do 8.4.2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Chřestový krém s uzeným úhořem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Cena za jednu porci** : Pracovní postup: 1000 g 1000 g 120 g 100 g 700 g 300 g 70 g 10 g 200 g 99,90 Kč 155,33 Kč 4,79 Kč 11,96 Kč 16,05 Kč 3,57 Kč 9,31 Kč 0,04 Kč 6,98 Kč 200 g 500 g 1000 g 20 g 100 g 10 g 23,92 Kč 49,95 Kč 155,30 Kč 0,80 Kč 79,90 Kč 4,59 Kč 250 g 30 g 8g 10 g 199,75 Kč 3,78 Kč 4,00 Kč 1,49 Kč Tipy kuchaře: 83,14 Kč 1. Při servírování teplý chřestový krém napěníme tyčovým mixérem. Polévka je tak více nadýchaná. Obtížnost: 50 min • Příprava chřestu (cca 5 min): Chřest si za pomoci škrabky oloupeme od špiček k silnějšímu a dřevnatému konci chřestu. Tato část je asi 3 cm dlouhá a musí se pak odříznout nožem. Ze slupek a dřevnatých konců chřestu připravíme ochucený vývar. Oloupaný chřest uchováme jako doplněk do polévky. Šlupky a konce chřestu orestujeme doměkka na másle, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme 10 minut. Chřest v celku zblanšírujeme na skus v připravujícím se vývaru. Zchladíme ho ve studené vodě a pak nakrájíme na kostičky do základu. Vzniklý vývar ponecháme zchladnout a pak přecedíme. • Příprava úhoře (cca 5 min): Kůži uzeného úhoře za žábrami lehce nařízneme nožem a rukou pak kůži jednoduše stáhneme. Pak odřízneme od hlavy k ocasu po páteři z obou stran filety úhoře. Ty dočistíme od kostí. Poté je nakrájíme na požadované porce 2 × 3 cm. Věškeré odřezky masa pak nakrájíme na kostičky a použijeme na podklad do polévky jako vložku. Kůži, páteř a hlavy použijeme na přípravu glass-glassé. • Příprava polévky (cca 30 min): V kastrolu si na másle oresujeme očištěnou a na drobno nakrájenou šalotku do sklovata. Přidáme oloupaný na plátky nakrájený chřest a brambory a znovu lehce orestujeme. Základ polévky zastříkneme bílým vínem, zalijeme vývarem a lehce osolíme. Základ polévky vaříme dokud nám brambory a chřest nezměknou. Po změknutí brambor a chřestu základ polévky rozmixujeme. Poté do něj přidáme smetanu a krátce povaříme. Lehce dochutíme solí. • Příprava podkladu na úhoře v polévce (cca 10 min): V pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou očištěnou šalotku. Poté ji přendáme do misky a přidáme na malé kostičky nakrájený zblašírovaný chřest a drobné kousky uzeného úhoře, pažitku a vše důkladně promícháme. • Servírování: Do středu nahřátého talíře nejprve umístíme přes tvořítko podklad z chřestu a úhoře, na který položíme připravenou porci ryby v celku. Následně po obvodu dna talíře vytvoříme kapky olivového oleje, do jejichž středu umístíme kapky rybího glass-glassé. Dozdobíme bylinkami. Takto připravený talíř servírujeme hostovi a číšník vše před zraky hosta pomalu zalévá s lehce napěněným chřestovým krémem. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH SEZÓNA CHŘESTU ZAČÍNÁ 799,00918,85* Uzený úhoř 14 cF1408.indd 14 vakuově baleno cena za 1 kg 99,90114,89* Chřest bílý bal.: karton 5 kg cena za 1 kg 14,9017,14* Řeřicha čerstvá původ: Nizozemsko bal.: vanička 1 ks cena za 1 ks 12.3.14 15:31 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Polévka: Chřest bílý, čerstvý Chřest zelený, čerstvý Šalotka Máslo 82 % Zeleninový vývar, vlastní výroba Horeca Select Brambory, varný typ B Víno bílé, suché Sůl kamenná Smetana na vaření 12 % Vložka do polévky, podklad: Máslo 82 % Chřest bílý, čerstvý Chřest zelený, čerstvý Šalotka Úhoř uzený Horeca Select Pažitka čerstvá Ozdoba: Úhoř uzený Olivový olej extra panenský Rybí glass-glassé, vlastní výroba Řeřicha čerstvá ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky