Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 26.3.2014 do 8.4.2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Linguine s hovězím lýtkem a smrži Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Hovězí kližka Hovězí vývar, vlastní výroba Horeca Select Sádlo škvařené Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Víno červené, suché Telecí demi-glace, vlastní výroba Máslo 82 % Smrži: Smrž sušený Voda na vaření Linguine: Linguine Voda na vaření Sůl kamenná Horeca Select Petržel hladkolistá 1000 g 1500 g 50 g 15 g 0,5 g 200 g 100 g 150 g 148,90 Kč 45,95 Kč 2,03 Kč 0,07 Kč 0,17 Kč 26,60 Kč 57,24 Kč 17,94 Kč 20 g 200 g 266,60 Kč 75 g 1000 g 15 g 20 g 5,24 Kč Cena za jednu porci** : 0,07 Kč 4,00 Kč 57,48 Kč Obtížnost: 3,5 h • Příprava masa (cca 3 hodiny): Maso z kližky omyjeme, osušíme a nakrájíme na 50g kostky, které opečeme na malém množství sádla na pánvi ze všech stran. Opečené maso vyjmeme, do pánve přidáme zbývající část sádla. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji v té samé pánvi do zlatova. Poté základ zalijeme teplým vývarem, přeložíme ho do pekáče, vložíme do něj maso, ochutíme ho solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku, přilijeme červené víno, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme – dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme podběrákem a necháme ho částečně zchladnout. Poté každou kostku masa prsty rozebereme na jednotlivá vlákna. • Příprava smržů (cca 15 minut): Sušené celé hlavičky smržů namočíme na 10 minut do odměřené, vlažné vody a následně je v té samé vodě uvaříme doměkka. Uvařené smrže zcedíme. • Dohotovení šťávy (cca 10 minut): Šťávu z masa přelijeme do kastrolu, přidáme demi-glace, odvar ze smržů a zredukujeme (odvaříme) na celkové množství 1 litr. Nakonec šťávu zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla. • Příprava linguine (cca 12 minut): Linguine vkládáme do vroucí, osolené vody a vaříme na skus. Občas je zamícháme, aby se nám neslepily. Čas vaření je dán výrobcem na obalu těstovin. Po uvaření je přecedíme a ihned servírujeme. • Servírování: Porci teplých linguine promícháme na pánvi s porcí masa se šťávou. Ochucené linguine namotáme na masovou dvouzubou vidličku a přeložíme je na teplý talíř. Na ně pak položíme hlavičky smržů a podlijeme je zbývající šťávou. Pokrm doplníme lístky petržele. Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 1. Těstoviny můžete vařit i ve speciálním hrnci na vaření těstovin. Je to v podstatě hrnec s děrovaným košem uvnitř, takže těstoviny vyndáte i s košem a pak je přesypete do jiné nádoby. Hovězí kližka 90 148, 171,24* cF1408.indd 15 původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře bal.: cca 1 kg cena za 1 kg 19,9022,89* Petrželka hladkolistá bal.: vanička 100 g cena za 100 g 59,9068,89* Linguine bal.: 500 g cena za 500 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 12.3.14 13:07