Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Hypermarket

Platnost od 26.3.2014 do 1.4.2014


Hypermarket - strana 7










     

Hypermarket - strana 7

Co dokážou dobré suroviny v dobrých rukou... Kachna na jalovci a kedlubnové zelí Pro 4 osoby Suroviny na kachnu: Kniha za 399 Kč 1 kachna (o váze 2 kg), 200 g slaniny, 100 g cibule, 10 kuliček jalovce, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 4 bobkové listy, 200 ml suchého bílého vína a 100 ml vody na podlití Suroviny na výpek: 2 lžičky hladké mouky, 600 ml kuřecího vývaru, 4 kuličky jalovce, sůl Suroviny na zelí: 3 středně velké kedlubny (600 g), 3 lžíce octa, 2 lžíce cukru, 100 ml vody, 20 g jemně nastrouhané syrové brambory, 30 g rozinek, 2 lžíce kachního sádla + 1 lžíce na dochucení zelí, sůl Postup na kachnu: Z křídel kachny odřízneme horní část a vložíme ji do pekáče. Kachnu zevnitř i zvenku osolíme a potřeme rozdrceným kuličkami jalovce. Do pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, kachnu, přidáme nové koření, pepř, bobkový list a podlijeme vodou a vínem. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme ho do trouby rozehřáté na 150 °C a zakryté pečeme 1,5 hodiny. Poté pekáč odkryjeme a dopečeme kachnu dalších 30 minut dozlatova. Kachnu vyjmeme z pekáče a uchováme na teplém místě. Postup na výpek: Upečenou kachnu dáme stranou a pekáč položíme na plotnu na střední oheň. Tekutinu odvaříme a část tuku slijeme, přidáme 4 rozmáčklé kuličky jalovce, zaprášíme moukou a restujeme 4 minuty dohněda. Přilijeme kuřecí vývar, zavaříme, promícháme a vaříme 15 minut. Přecedíme a podáváme ke kachně. Postup na zelí: Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce sádla (můžeme použít sádlo, které zbylo z pečení kachny), přidáme nakrájené kedlubny a promícháme. Přidáme ocet, cukr, špetku soli a vodu a promícháme. Stáhneme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme 15 minut. Pokud by se voda během dušení zcela vyvařila, ještě trochu přilijeme. Po 10 minutách přidáme najemno nastrouhaný brambor a rozinky a promícháme. Hotové zelí stáhneme z ohně a vmícháme do něho lžíci kachního sádla. Tento recept najdete na našem Facebooku. Tyto kvalitní suroviny potřebujete na kachnu na jalovci z bestselleru Romana Vaňka 35% Kachna mražená, 1 kg Platí do 1. 4. 2014. 94,90 59,90 Dodavatelé: Pěkný - Unimex s. r. o.; Vinselekt Michlovský a. s. 05_CR_REG.indd 7 12 ks / 1 den max. Kedlubna bílá 1 ks Platí od 19. 3. do 1. 4. 2014. 15% 11,90 9,90 Tesco Vinselekt Michlovský Müller Thurgau 0,75 l (1 l = 133,20) 20% 129,90 99,90 Avokádo Jalovec celý 20 g (100 g = 104,50) Neplatí pro HM Kladno, HM Ústí nad Labem, HM Mladá Boleslav, HM Trutnov 20,90 Ceny na této straně platí do 8. 4. 2014. 7 17.03.14 20:38