Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 3.4.2014 do 9.4.2014


 - strana 9










     

- strana 9

Pultový prodej Lacey Swiss 39 % t. v s. 100 g 19,90 24,90 Sýr ementálského typu uzený 45 % přírodní polotvrdý sýr s nasládlou chutí s ořechovým podtónem, má pružné těsto se zřetelnými oky, vyuzen v přírodním kouři, vhodné červené víno 100 g Niva 50% t. v s. 16, 90 22,90 14, 90 poloměkký sýr s modrozelenou plísní uvnitř, drobivá textura, hodí se do teplé i studené kuchyně, vhodné k bílým (Pálava, Muškát) a červeným vínům (Sauvignon, Merlot) 100 g Pstruh chlazený maso pstruha se hodí především ke smažení, grilování, ale také k pečení v troubě 100 g Lacey Swiss – okáč ze severu Evropy Lacey Swiss je sýr ementálského typu vyrobený z kravského mléka. Poznáte ho podle velkého množství ok na řezu, díky nimž nám plátek sýra připomene krajku. Vyznačuje se smetanovou barvou a má nasládlou chuť po oříšcích. Je měkčí než ementál a velmi dobře se krájí na plátky. Je vyráběn v Estonsku a vyvážen převážně na finský trh. Je ideální s pečivem, na sendvič, toast, do zapékaných jídel. Ideálně se snoubí s červeným vínem (Cabernet Sauvignon, Merlot). Castello 65 - 69 % t. v s. pažitka, ananas 38, dánský ochucený přírodní smetanový sýr s jemnou krémovou chutí, dobře se roztírá, vhodné bílé jemné víno, pivo 100 g 90 49,90 Gouda 48 % t. v s. Paladin 50 % t. v s. sýr je měkký, pružný a má máslové, téměř tavené sýrové aroma, chutná velmi jemně, oříškově, sýr výborně chutná s chlebem a zeleninou, plátky jsou v hodné na zapékané sendviče, brambory nebo hamburgery, doporučujeme k červenému vínu plnější chuti 100 g 16, 90 34, 90 sýr prorostlý modrou plísní Penicillium Roqeuforti se pyšní pikantním nádechem, zvláštní výrobní způsob zaručuje krémově hebkou chuť, denní kontrola procesu zrání je garancí 100% kvality 100 g 14, 90 Vždy čerstvé saláty a pomazánky od našich stálých českých dodavatelů. Hermelínový salát 100 g 12,90 Topinková pomazánka 100 g Ingredience: 2 filety ze pstruha i s kůží, 100 ml bílého vína, 50 g smetany ke šlehání, 50 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy, trochu másla, snítku petrželky (čerstvě nakrájenou), trochu olivového oleje, špetka soli, špetka pepře 10,90 14,90 18,90 Švejkův salát 100 g 21,90 Pstruh s citronovou omáčkou 10,90 7,90 10,90 Pomazánka ala krab 100 g 8,90 12,90 Postup: Rybu osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme pstruha. Restujeme asi 5 minut z každé strany. Orestovanou rybu vložíme na talíř a vrátíme pánev na plotnu a přidáme citronovou šťávu a víno. Stáhneme plamen na polovinu a omáčku na zredukujeme na polovinu. Poté pomalu vmícháme smetanu, přidáme máslo a dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Stáhneme plamen na minimum a ještě necháme asi dvě minuty dusit, aby omáčka krásně zhoustla. Připravenou rybu přelijeme omáčkou a můžeme podávat. 9