Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Velikonoční delikatesy

Platnost od 9.4.2014 do 6.5.2014


Velikonoční delikatesy - strana 7










     

Velikonoční delikatesy - strana 7

ITALSKÁ SPECIALITA BRESAOLA Masný výrobek typický pro údolí Valtellina v severní části Lombardie. Pouze Bresaola vyráběná v  provincii Sondrio, se může pyšnit označením I.G.P. K výrobě Bresaoly se používá hovězí maso ze zvířat ve věku mezi 2–4 lety. Výborných výsledků bylo dosaženo z masa dobytka, pocházejícího z pastvin Jižní Ameriky – jeho velmi pevné maso se k výrobě Bresaoly obzvláště hodí. Bresaola se vyrábí z celého svalu, pocházejícího z kýty. Nejčastěji se používá: 1) květová špička – la punta d´anca 2) vrchní šál – il magatello 3) spodní šál – la sottofesa. Každá z těchto částí se liší kvalitou a použitím. Tyrolský špek – šunkový, sušený bok, sušená pečeně Jamón Ibérico • bal.: 80 g, 100 g • cena za 1 bal. • bal.: 100 g plátky • cena za 100 g 36,50 41, 124,90 143, 98* Maso očištěné od tučných a šlachovitých částí se nasucho solí, přidá se cukr, mletý pepř a  eventuálně další druhy koření – toto trvá v závislosti na hmotnosti kusu 10–15 dní. Potom se plní do  přírodního nebo umělého střeva a výrobek je uložen ve  větraném a  klimatizovaném prostředí při teplotě 12 až 15 °C, kde zraje a suší se po dobu 4–8 týdnů. 64* VELIKONOČNÍ INSPIRACE 82,00 94, 30* Prosciutto di Parma D. O. P. • bal.: 80 g plátky • cena za 80 g 72,00 82, 80* OGRAFI GE C TE PRO TTA DICAZION IN E A Antipasto della Tradizione (sušená šunka, Milano salám, sušená krkovička) • Bresaola Valtellina I. G. P. • bal.: 120 g plátky • cena za 120 g Carne salada carpaccio • bal.: 100 g • cena za 100 g • solené sušené hovězí maso • bal.: 70 g plátky • cena za 70 g 72,50 83, 99,90 114, 69,90 80, 38* 89* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH • sušeno min. 12 měsíců • bal.: 70 g plátky • cena za 70 g • Prosciutto di San Daniele D. O. P. 39* 7 cE1409_01-11.indd 7 3/25/14 11:29 AM