Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 9.4.2014 do 22.4.2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Smažené artyčoky s česnekovou omáčkou aioli Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 800 g 65,20 Kč 120 g 100 g 100 g 300 g 400 g 1,32 Kč 4,67 Kč 1,35 Kč 5,34 Kč 12,36 Kč 100 g 40 g 5g 100 g 0,2 g 500 g 1,29 Kč 6,40 Kč 0,02 Kč 18,52 Kč 73,98 Kč 62,99 Kč 1g 50 g 200 g 100 g 50 g 50 g 30 g 3,33 Kč 12,99 Kč 12,72 Kč 4,99 Kč 15,96 Kč 11,18 Kč 6,57 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: 45 min Tipy kuchaře: 32,12 Kč Petr P t Stádník Stád ík Pracovní postup: 1. Tímto pokrmem si rozšíříme sortiment vegetariánských pokrmů. 2. Omáčka aioli má mnoho podob. Takto připravená omáčka je jednou z nich. 3. Pasterované žloutky používáme z důvodů nebezpečí onemocnění salmonelou. šéfkuchař MAKRO/METRO archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH • Příprava omáčky (cca 40 minut): Omyté brambory uvaříme a ještě horké oloupeme. Šafrán zalijeme velmi malým množstvím vlažné vody, aby se lépe uvolnilo barvivo a chuť. V misce vyšleháme pasterované žloutky do pěny, ochutíme je solí, jemně nastrouhaným česnekem a pozvolna přiléváme olivový olej. Omáčka nám zhoustne. Nakonec do ní vmícháme namočený šafrán včetně tekutiny a jemně nastrouhané brambory. Hotová omáčka má hustě tekoucí konzistenci. • Příprava artyčoků (cca 15 minut): Sterilované artyčoky necháme okapat na děrované gastronádobě nebo v cedníku. Poté je přeložíme na papírovou kuchyňskou utěrku a ještě jednou je necháme okapat. Artyčoky podélně překrojíme na poloviny. Na obalování si připravíme trojobal. Prosátou hladkou mouku, vejce rozšlehané s mlékem a jemně prosátou strouhanku. V tomto pořadí surovin obalíme jednotlivé poloviny artyčoků. Dle objednávky je smažíme v předehřáté fritéze na 160 °C dozlatova. Usmažené artyčoky po vyjmutí z oleje opět necháme okapat na papírové utěrce. • Příprava doplňků (cca 10 minut): Jednotlivé druhy listových salátů pečlivě omyjeme ve studené vodě a přebytečnou vodu odstředíme v centrifuze na saláty. • Servírování: Na teplý talíř ozdobně lžící naneseme porci omáčky a k ní přeložíme teplé, osmažené artyčoky. Pokrm doplníme naaranžovanými listy salátů a na malé dílky rozebranými jedlými květy. Česnek bílý 50 81, 93,73* 14 cF1409_10-16.indd 14 Artyčoky – celé bal.: 2,5 kg cena za 1 kg 90 65, 75,79* Rukola trhaná původ: Itálie bal.: karton 250 g cena za 250 g 90 59, 68,89* vel.: příčný průměr 60+ mm původ: Španělsko bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 26.3.14 12:06 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Artyčoky: Horeca Select Artyčoky sterilované, celé Na obalení: Aro Mouka hladká Vejce Mléko 1,5 % Strouhanka jemná panco Olej slunečnicový, na smažení Omáčka aioli: Horeca Select Brambory, varný typ C Česnek český Sůl kamenná Žloutky pasterované Šafrán Olej olivový extra panenský Doplňky: Jedlé květy Polníček Ledový salát Čekanka bílá Listy červené řepy Rukola Horeca Select Petržel hladkolistá ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky