Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 9.4.2014 do 22.4.2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Konfitované králičí stehno s bramboráčky a mladým špenátem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky 2000 g 1000 g 200 g 200 g 150 g 50 g 20 g 5g 698,00 Kč 40,50 Kč 2,58 Kč 3,78 Kč 4,48 Kč 8,00 Kč 0,09 Kč 2,15 Kč 75 g 120 g 300 g 100 g 50 g 2,15 Kč 6,88 Kč 57,24 Kč 6,18 Kč 2200 g 200 g 200 g 50 g 30 g 20 g 0,2 g 500 g 28,38 Kč 2,20 Kč 9,34 Kč 8,00 Kč 25,90 Kč 0,09 Kč 0,06 Kč 20,25 Kč Obtížnost: 2,5 h Pracovní postup: • Příprava těsta (cca 10 minut): Oloupané, opláchnuté brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy s vodou. Poté brambory pečlivě vymačkáme, přidáme mouku, vyklepnuté vejce, ochutíme solí, nastrouhaným česnekem, pepřem a překrájenými lístky čerstvé majoránky. Rukama suroviny zpracujeme v těsto. Odebereme kousek těsta, upečeme malý bramboráček, ochutnáme a dle potřeby těsto 500 g 139,90 Kč ještě dochutíme. • Pečení bramboráku (cca 15 minut): Na pánvi si rozehřejeme vepřové sádlo a rozetřeme ho po celé 75 g 9,27 Kč ploše pánve. Následně naběračkou nabereme těsto, vložíme ho do pánve a rovnoměrně ho rozprostře5g 0,02 Kč me do výšky asi 5 mm. Poté bramborák opékáme, dokud se hrany nezačnou zbarvovat do růžova. Obracečkou bramborák obrátíme a dopékáme do zlatova i z druhé strany. Zlatavý bramborák vyjmeme z pánCena za jednu porci** : ve a necháme ho okapat na papírové utěrce. Přebytečný tuk se vsákne a bramborák není tak mastný. • Příprava králičích stehen (cca 2 hodiny): Králičí stehna omyjeme, osušíme a odsekneme konce kloubů. Na pánvi s malým množstvím sádla postupně opečeme všechna stehna. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na hrubé kusy, které opečeme na sádle do zlatova a vložíme do pekáče se zbývajícím množstvím rozehřátého sádla. Přidáme také nakrájený česnek a sádlo osolíme. Pekáč přikryjeme, vložíme do trouby či konvektomatu a pečeme na 120 °C doměkka. Poté pekáč vyndáme z trouby, odstraníme poklici a stehna necháme částečně zchladnout. Poté je podběrákem vyjmeme ze sádla a těsně před servírováním rozpékáme pod salamandrem nebo grilem. Při servírování stehna osolíme vločkovou solí. • Příprava špenátu (cca 10 minut): Čerstvý mladý špenát přebereme, v několika vodách propláchneme a necháme okapat na děrované gastronádobě. Na rozehřáté pánvi s máslem zpěníme na tenké plátky nakrájený česnek, přidáme špenát, lehce osolíme a orestujeme do změknutí. • Příprava šťávy (cca 8 minut): Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme do zlatova na malém množství sádla z konfitu. Poté ji zalijeme vývarem, přidáme demi-glace, ochutíme solí, povaříme asi 5 minut a přecedíme přes jemný cedník. Hotovou šťávu zjemníme vmícháním vychlazených kostek másla. • Servírování: Na levou stranu nahřátého talíře přeložíme bramboráčky, k pravé straně naaranžujeme špenát a před něj servírujeme prohřáté králičí stehno, které podlijeme šťávou. 107,54 Kč 00 349, 401,35* cF1409_10-16.indd 15 Králičí stehna původ: Francie vakuově baleno cena za 1 kg 90 25, 29,79* Majoránka čerstvá původ: Izrael bal.: vanička 30 g cena za 30 g Mořská sůl 349,90402,39* vločková bal.: 1 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Králičí stehna, chlazená Horeca Select Sádlo škvařené Mrkev Celer bulva Petržel kořenová Česnek čerstvý Sůl kamenná Sůl mořská, vločková Šťáva: Sádlo z konfitu Horeca Select Cibule žlutá Zeleninový vývar, vlastní výroba Telecí demi-glace, vlastní výroba Máslo 82 % Bramboráčky: Horeca Select Brambory, varný typ B Mouka hladká Vejce Česnek čerstvý Horeca Select Majoránka čerstvá Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý mletý Horeca Select Sádlo škvařené Špenát: Špenát mladý, čerstvý Máslo 82 % Sůl kamenná 15 26.3.14 16:17