Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 23.4.2014 do 6.5.2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Zastřené vejce s chřestem a bramborovým pyré Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Cena za jednu porci** : 500 g 50 g 1500 g 23,00 Kč 0,53 Kč 750 g 10 g 100 g 50 g 100 g 9,68 Kč 0,04 Kč 3,89 Kč 5,58 Kč 12,60 Kč 1000 g 1000 g 155,33 Kč 22,93 Kč 20 g 20 g 10 g 2g 1g 5,98 Kč 6,48 Kč 33,30 Kč 0,01 Kč 0,15 Kč 27,95 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 50 min • Příprava pyré (cca 30 minut): Oloupané brambory omyjeme, překrájíme na pravidelné tvary a uvaříme ve vroucí, osolené vodě doměkka. Vodu odcedíme a brambory prolisujeme lisem na brambory. Horké brambory vymícháme s ohřátou smetanou s máslem. Hotové pyré dle potřeby dochutíme solí a již servírujeme. • Příprava chřestu (cca 10 minut): Čerstvý chřest uchopíme na obou koncích a ohneme. Chřest tak přirozeně praskne asi tak 2–3 cm od dřevnatého konce stonku. Pak ho oloupeme a uchováváme v chladničce přikrytý navlhčenou papírovou utěrkou. Jednotlivé porce na objednávku krátce povaříme „na skus“ v zeleninovém vývaru (asi 3–4 minuty dle tloušťky chřestu). • Příprava zastřeného vejce (cca 8 minut): Vodu v hrnci (min. hloubka 15 cm) přivedeme téměř k varu (85 °C), přidáme ocet. Vejce si jedno po druhém rozklepneme do naběračky a opatrně vejce vléváme do připravené vody, jedno od druhého kus od sebe, aby se neslepily. Vodou nemícháme, počkáme, než vejce samo vyplave na hladinu, žloutek musí zůstat měkký a bílek pevný. Trvá to cca 4 minuty. Pak vejce děrovanou naběračkou vyjmeme, odkápneme vodu a následně hned přeložíme na připravený chřest. • Příprava doplňků (cca 5 minut): Jednotlivé druhy bylinek propláchneme ve studené vodě a necháme odkapat. Jedlé květy rozebíráme až při servírování. Sůl smícháme v mističce se sladkou paprikou. • Servírování: Na teplý talíř lžící naaranžujeme bramborové pyré do tvaru slzy, doplníme ji olivovým olejem. Ze soli s paprikou vyrobíme na talíři vodorovnou linku, z jejíž každé strany položíme teplý chřest. Na chřest přeložíme zastřené vejce. Pokrm doplníme naaranžovanými lístky bylinek a jedlých květů. Tipy kuchaře: 1. Tento pokrm můžeme podávat i jako teplý předkrm. Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO 30 2, 2,65* 14 cF1410_13-16.indd 14 Vejce „M“ bal.: 180 ks cena za 1 ks 90 23, 27,49* Naklíčená vojtěška původ: Česká republika bal.: vanička 80 g cena za 80 g 9,0010,35* Ocet bal.: 5 l cena za 1 l 8.4.14 12:14 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Vejce: Vejce Ocet kvasný Voda na vejce Bramborové pyré: Horeca Select Brambory, varný typ C Sůl kamenná Smetana 12 % Máslo 82 % Olej olivový extra panenský Chřest: Chřest zelený Zeleninový vývar, vlastní výroba Doplňky: Shiso výhonky Výhonky vojtěšky Jedlé květy Sůl kamenná Horeca Select Paprika sladká ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky