Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Grilování

Platnost od 24.4.2014 do 30.4.2014


Grilování - strana 9










     

Grilování - strana 9

Pultový prodej Osvěžte se v teplých dnech našimi saláty Lahůdkové saláty nejsou jen záležitostí chladných dnů. I v teplé dny si v Globusu můžete zakoupit osvěžující delikatesy. Doma nemusíte jejich výrobou ztrácet čas. Od našich tradičních českých dodavatelů odebíráme pomazánky vyrobené z kvalitních surovin. S dodavateli stále pracujeme na jejich co nejlepší chuti. Věříme, že si je vychutnáte s čerstvým chlebem, na bagetě nebo topince. Salát s bambusovými výhonky 100 g 13,90 Bambus je lidskému tělu prospěšný, odbourává přebytečný tuk v těle. Bambusové výhonky spolu s kousky surimi a plátky žampionů jsou zamíchány v lahodné majonéze s bílým jogurtem. Díky přidání pikantní omáčky je chuť salátu ostřejší. Vlašský salát 100 g Zelný salát 100 g Treska tmavá filet divoký odlov, díky výraznější chuti tresky doporučujeme i pikantnější úpravu 100 g 6, 90 5, 90 Pomazánka z tuňáka 100 g Farmářský salát 100 g 11,90 Klasa je národní značka kvality potravin. Získají ji pouze vybrané výrobky, které svým složením a postupem výroby splňují přísná měřítka. Máte tak jistotu, že nakupujete opravdu kvalitní potraviny. Není nad čerstvou zeleninu. Čerstvá paprika a okurka jsou zamíchány spolu s bílým jogurtem a majonézou. Chuť salátu je vylepšena přidáním sýru Eidam, vařených vajec a salámu Junior. 14, 90 Eidam 45 % t.v s. 9, 90 Budapešťský krém 100 g polotvrdý sýr, který díky vyššímu obsahu tuku vyniká lahodnější chutí. Má celistvou pružnou konzistenci. Označován jako tzv. neutrální sýr. Používá se na smažení, zapékání, strouhání i k rychlému občerstvení. Doporučujeme bílé a červené víno, pivo. 100 g 14, 21, 90 26,90 Treska s kurkumovou omáčkou Ingredience: 50 g cherry rajčat, 800 g tresky, 1 ks mrkve, 2 ks šalotky, 1/2 ks pórku, 2 stroužky česneku, pepř, sůl Omáčka: 1 lžíce medu, 500 ml vývaru, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kurkumy, 100 ml bílého vína, 200 ml smetany Rybu zakapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčátka rozkrojíme na poloviny. Porce ryby osolíme, opepříme a z obou stran opečeme v hlubší pánvi na části másla dozlatova. Potom rybu vyndáme na talíř. K výpeku přidáme druhou část másla, na kterém necháme zesklovatět šalotku a česnek. Pak přilijeme víno a vývar a na mírném ohni necháme tekutinu zredukovat asi na polovinu. Nyní vmícháme hořčici, med a kurkumu, vše za stálého míchání přivedeme k varu a přidáme pórek, mrkev a rajčátka. Omáčku se zeleninou povaříme asi 10 minut a nakonec ji zjemníme smetanou. Opečenou tresku rozdělíme na porce, přelijeme kurkumovou omáčkou se zeleninou a podáváme s opečeným bramborem nebo kroketami. 90 Gran Moravia 48 % t. v s. tvrdý sýr typu parmazán, nasládlá chuť, vhodné bílé víno, oceněn značkou Klasa 100 g 35,90 44,90 19,90 Blaťácké zlato přírodní 52 % t.v s, se zeleným pepřem 48 % t.v s, s vlašskými ořechy 48 % t.v s. polotvrdý sýr vyniká pikantní mléčnou chutí, vhodné bílé víno 100 g 24,90 18,90 Gouda Krásná Haná 45 % t. v s. 18,90 polotvrdý sýr, mandlová chuť, oceněn značkou KLASA, 1. místo v soutěži Celostátní přehlídky sýrů 2010 100 g Excelent 45% t. v s. různé druhy polotvrdý sýr eidamského typu ochucený pažitkou, mixem koření, česnekem nebo pepřem, oceněn značkou KLASA, vhodná těžší červená vína, pivo 100 g 23,90 18,90 24,90 9