Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland :

Platnost od 1.5.2014 do 7.5.2014


 - strana 13










     

- strana 13

měsíc krevet! Chlazené ryby Mrkvový krém s krevetami Označení „ryby z trvale udržitelného rybolovu“ je zárukou, že jde o ryby ulovené v souladu se zásadou, že jich musí zbýt dost pro udržení druhu. Přijďte ochutnat ryby ídky! z naší nab běhne Ochutnávka ryb pro 14 ve čtvrtek 1. května 20 služným ob d pře din ho .00 od 11 rybami pultem s chlazenými Praha – v prodejně Kaufland Jarov. Losos (Salmo salar) „Barbecue“ marinovaný filet, chlazený aquakultura Norsko cca 125 g 100 g LLevné! e0v% né! sleva! 39,90 Uzená makrela (Scomber scombrus) celá z trvale udržitelného rybolovu z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 300 – 500 g 100 g Levné! 16,90 Makrela obecná (Scomber scomber) celá, kuchaná, chlazená z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 300 – 400 g 100 g Levné! 21,90 Platýs černý (Reinhardtius hippoglos) filety, chlazené z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 200 – 400 g 100 g Mimoýádn LLevné! e0v% né! nabídka! Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v obvyklém množství. AJV13 / - 43,90 Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. Potřebujeme (4 porce): 300 g mrkve, 300 g brambor, 400 ml zeleninového vývaru, 200 ml kokosového mléka, 8 vyloupaných tygřích krevet, 1 cibuli, 2 stonky citronové trávy, kousek zázvoru, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce oleje, 2 lžíce čerstvého koriandru, 2 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíci mouky, 2 lžičky strouhaného kokosu Postup: Cibuli, mrkev a brambory umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a krátce osmahneme na 2 lžících rozehřátého oleje. Přidáme mléko a vývar. Zakryjeme a na mírném plameni vaříme 15 až 20 minut. Zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Trávu naklepeme tupou stranou nože, čímž uvolníme aroma. Obojí přidáme do krému a vaříme dalších 30 minut. Krevety očistíme a osušíme, zakápneme trochou šťávy, posolíme a napíchneme na špejle. V rozpáleném oleji je opékáme 3 až 5 minut z obou stran. Z krému vylovíme trávu a rozmixujeme ho tyčovým mixérem. Dochutíme omáčkou a šťávou. Podáváme s krevetami na špejli. Zdobíme kokosem a koriandrem. Více na: www.kaufland.cz/recepty-ryby