Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - krůta

Platnost od 7.5.2014 do 3.6.2014


Epikure - krůta - strana 10










     

Epikure - krůta - strana 10

O vo c e & z e le n in a SALTIMBOCCA S CHŘESTEM 6 PORCÍ 1 kg telecí panenky šalvěj 12 plátků parmské šunky 800 g bílého chřestu 800 g zeleného chřestu 1 cibule 2 rajčata máslo sůl, cukr, pepř holandská omáčka SMAŽENÝ CHŘEST S KREVETAMI V POMERANČOVÉM MÁSLE Očištěné telecí maso lehce okořeníme a  obalíme šalvějí a  parmskou šunkou. Rychle ho osmahneme a  dopečeme v  troubě při teplotě 120 °C – trvá přibližně 30 minut, než teplota v jádru dosáhne teploty 62 °C. Konce chřestu nakrájíme na tenké plátky, špičky chřestu oblanšírujeme. Plátky chřestu osmažíme spolu s  cibulí a  doplníme je nakrájenými rajčaty a  máslem. Přidáme sůl, trochu cukru a pepře na dochucení a podáváme s masem a chřestovými špičkami, vše pokapané trochou holandské omáčky. 6 PORCÍ 1 kg chřestu (bílého nebo zeleného) olivový olej 4–6 lístků šalvěje ½ pórku koření chilli 3 pomeranče 4 lžíce cukru 100 g másla 18 krevet trocha tymiánu 1 lžíce másla sůl pepř Kousky chřestu osmahneme na pánvi s  trochou olivového oleje a  šalvějí, přidáme proužky pórku, chilli a  kůru z  poloviny pomeranče a  vše zkaramelizujeme s  cukrem. Zakapeme šťávou z  pomerančů a  povaříme. Přidáme studené vločky másla, dobře zamícháme a  odstavíme z  příkonu tepla. Dochutíme solí a  pepřem. Okapané krevety rychle osmahneme s  trochou tymiánu a  olivového oleje, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Na talíř naaranžujeme chřest, přidáme krevety a přelijeme pomerančovou omáčkou. PODÁVEJTE ČERSTVÝ! Pevné čerstvé výhonky při tření o sebe vržou. Kvůli slabé slupce se však voda, obsažená v chřestu, brzy vypaří a  zelenina rychle ztrácí chuť a jemnost, proto by se měla podávat co nejčerstvější. Chřest zabalte do vlhké utěrky, vložte do plastového sáčku a  skladujte v chladničce. Omáčka z pomerančového másla Omáčka Tandoori s kokosovým mlékem Omáčka s rukolou a jogurtem Lískooříšková octová omáčka VARIACE OMÁČEK 10 cE1411_08_11.indd 10 Holandská omáčka EPIKURE 23.4.14 14:52